Biomedische Innovaties

De kosten van de zorg zijn de afgelopen tijd erg gestegen. TNO is van mening dat een beter begrip van de biologische processen van ziekte en gezondheid, kan bijdragen aan een kosteneffectieve gezondheidszorg.

TNO voorziet een maatschappij waarin mensen eigenaar van hun eigen gezondheid kunnen zijn. Patiënten krijgen de behandeling die past bij hun persoonlijke (biologische) behoeften. We voorzien ook een toekomst waarin pre-klinisch onderzoek zo voorspellend is voor de mens dat proefdier onderzoek tot een minimum is beperkt. Hierdoor wordt de ontwikkeling van medicijn korter, efficiënter en dus goedkoper.

TNO richt zich op de volgende onderwerpen:

  • Persoonlijke preventieve diagnose en behandeling: TNO ontwikkelt methodes voor de stratificatie van patiënten. Met gevalideerde biomarkers wordt het mogelijk om de juiste patiënt de juiste behandeling te geven, met een hogere kans op genezing en minder bijwerkingen als gevolg. Daardoor zullen farmaceutische bedrijven hun klinische trials kleinschaliger, sneller en goedkoper kunnen uitvoeren.
  • Dierproeven verfijnen, verminderen en vervangen: TNO ontwikkelt preklinische in silico, in vitro en in vivo modellen, die een betere benadering zijn voor (aspecten van) ziekten, de kinetiek en veiligheid van geneesmiddelen in mensen. Daardoor kunnen bedrijven hun geneesmiddelen en diagnostische producten efficiënter en sneller produceren en tegelijkertijd dragen deze modellen bij aan de vermindering, verfijning of vervanging van dierproeven.

Hieronder vindt u meer informatie, of bezoek onze productpagina om meer te weten te komen over de technologieën waarvan TNO gebruikmaakt.

Contactpersoon

dr. P. (Peter) van Dijken
088 866 84 63
Contact opnemen

Niet gevonden wat u zocht?