ICT Infrastructuren

Veilige en betrouwbare ICT-infrastructuren vormen de ruggengraat van onze economie en zijn onmisbaar voor een goed functionerende maatschappij. We leven in een wereld waarin miljarden mensen en apparaten continu met elkaar zijn verbonden. Die verbindingen moeten permanent beschikbaar zijn, betrouwbaar, beveiligd, snel en duurzaam. Om dit zeer complexe geheel goed te laten werken zijn voortdurend technologische oplossingen nodig.

Vrijwel alle sectoren in het bedrijfsleven zijn sterk afhankelijk van ICT-infrastructuren. Energievoorziening, water, betalingsverkeer, gezondheidszorg zijn hier nog maar een paar voorbeelden van. Een veelheid aan apparaten, netwerken, IT-systemen, databases en applicaties moeten naadloos samenwerken om alle diensten correct te laten werken. Cyber-physical systemen die de fysieke en virtuele wereld met elkaar verbinden zijn in opkomst. Medische apparatuur, beveiligingssystemen of verkeerscentrales wisselen gegevens uit met andere apparaten en systemen. Andere voorbeelden zijn het op afstand bedienen van de cv thuis of systemen in auto’s die met elkaar communiceren en de besturing kunnen beïnvloeden.

Het onderling verbinden van al deze systemen via netwerken en apparaten is een enorme uitdaging. TNO kent de nieuwste technologische ontwikkelingen wereldwijd en bedenkt intelligente concepten die ICT-infrastructuren betrouwbaar, robuust en toekomstvast maken. Wij weten wat er over enkele jaren op ons af komt en zijn daardoor in staat bedrijfsleven en overheid te adviseren. Deze complexe vraagstukken zijn alleen op te lossen door de combinatie van diepgaande technologische kennis en de combinatie van verschillende expertises die TNO in huis heeft. Ook brengt TNO partijen bij elkaar waardoor nieuwe vormen van samenwerking ontstaan om zo innovaties te versnellen.

Contactpersoon

ir. E.M. (Erik) Peeters
088 866 72 26
Contact opnemen

Niet gevonden wat u zocht?