Groeicalculator

Op basis van de uitkomsten van de Vijfde Landelijke Groeistudie is de TNO Groeicalculator ontwikkeld. Dit is een hulpmiddel voor (semi)professionals bij twijfels over de groei van kinderen.

De TNO Groeicalculator is een handige tool voor (semi)professionals in de zorg, zoals jeugdartsen, kinderartsen en diëtisten. Zij kunnen met de TNO Groeicalculator eenvoudig de standaarddeviatiescore (SDS) voor lengte, gewicht , gewicht naar lengte en Body Mass Index (BMI) van een kind uitrekenen. Ook is via de TNO Groeicalculator af te lezen of het kind verwezen moet worden volgens de JGZ-richtlijn Signalering van en verwijscriteria bij kleine lichaamslengte (alleen toegankelijk na het invullen van een wachtwoord - zie hulp bij het gebruik van de calculator). Tevens wordt weergegeven welke BMI-classificatie het kind heeft volgens internationale afkapwaarden.

De berekeningen van de TNO Groeicalculator zijn gebaseerd op de referentiewaarden van de Vijfde Landelijke Groeistudie voor lengte en op normatieve referentiewaarden voor gewicht, gewicht naar lengte en BMI voor kinderen van Nederlandse, Turkse of Marokkaanse ouders.

Contactpersoon

prof. Dr. S. (Stef) van Buuren
088 866 62 61
Contact opnemen

Niet gevonden wat u zocht?