Informatiemaatschappij

ICT is onmisbaar in onze samenleving. Er is een nieuwe informatiestructuur aan het ontstaan, waardoor burgers, bedrijven en overheid structureel anders met elkaar gaan communiceren en beschikbare (open) data ten volle economisch en maatschappelijk gaan benutten. De impact hiervan op veel sociale en economische processen zal groot zijn, maar is ook nog ongewis.

TNO initieert en stimuleert de introductie van nieuwe diensten, toepassingen en beleid in deze informatiemaatschappij op basis van toegepast onderzoek naar de mogelijkheden die nieuwe ICT en media bieden. En ondersteunt daarbij overheid en bedrijven bij het identificeren en toepassen van nieuwe communicatiemogelijkheden. De belangrijkste uitdaging is deze ontwikkelingen zodanig te stimuleren dat deze niet alleen duurzaam zijn, maar tegelijkertijd de productiviteit en/ of het maatschappelijk welzijn verhogen zonder dat het vertrouwen in deze nieuwe ICT-gebaseerde toepassingen verloren gaat.

De innoverende kracht van ICT maakt het mogelijk dat we dingen anders kunnen doen: efficiënter, beter, sneller, slimmer en duurzamer. Met slimme innovaties kan ICT complexe maatschappelijke vraagstukken helpen oplossen zoals klimaatverandering, vergrijzing, schaarste, onderwijs, mobiliteit, zorg en veiligheid. Sterker nog, slimme toepassing van ICT is hiervoor een randvoorwaarde.

Contactpersoon

prof.dr.ir. E.R. (Erik) Fledderus
088 866 70 95
Contact opnemen

Niet gevonden wat u zocht?