Dossiers

Dossier Overgewicht

De afgelopen decennia is het aantal mensen met overgewicht snel toegenomen. Daarbij gaat het zowel om volwassenen als om kinderen. Ongeveer de helft van de volwassenen heeft overgewicht, waarvan 11% ...Lees meer»

Dossier Klimaatverandering

De verandering van het klimaat is een van de grote issues van deze tijd. Het is een complex vraagstuk met vele facetten, zoals wateroverlast, energiebesparing, CO2-opslag en duurzame energ...Lees meer»

Dossier Files en bereikbaarheid

Personen- en goederenvervoer zullen in omvang en intensiteit blijven toenemen. Het gevolg daarvan is dat het Nederlandse verkeerssysteem langzaam maar zeker dichtslibt. Tegelijkertijd worden de eisen...Lees meer»

Dossier Nanotechnologie

Onder de honderd nanometer bevinden wij ons in het rijk van de nanodeeltjes. Een fascinerende en veelbelovende wereld. De relatieve onbekendheid kan ons parten spelen op grofweg twee manieren. We kun...Lees meer»

Dossier: Privacy

Om allerlei redenen wordt de privacy van burgers steeds verder ingeperkt, dit gaat in kleine stapjes. Actuele, complexe vraagstukken die hierover gaan zijn bijvoorbeeld de ov-chipkaart, het kinddossi...Lees meer»

Dossier Doorwerken

Vanaf 2010 krimpt de beroepsbevolking - te beginnen buiten de Randstad. Het aantal 70-plussers, voor een deel hulpbehoevend, neemt snel toe. We verwachten krapte op de arbeidsmarkt en het kennisnivea...Lees meer»

Niet gevonden wat u zocht?