Pers

TNO geeft jaarlijks enkele tientallen persberichten uit over uiteenlopende onderwerpen. Hieronder vindt u de meest recente. Via het archief zijn ook oudere persberichten te vinden. Wilt u als journalist meer weten over het werk van TNO, neem dan contact op met TNO Persvoorlichting.

10 april 2014
Nieuwe geïntegreerde benadering in de vroege detectie van diabetes

Hoe eerder welvaartsziekte diabetes wordt vastgesteld hoe beter. Datzelfde geldt voor het vaststellen of medicijnen effectief en veilig zijn. Met dat in het achterhoofd start binnenkort een consortium waarin een nieuwe geïntegreerde aanpak centraal staat. Door meerdere vernieuwende technologieën te combineren met de integratie van data en de systeembiologie benaderin... Lees meer»

25 maart 2014
Intrekking bericht TNO over bevestiging zonnepanelen

In een persbericht van 25 maart 2014 stelde TNO kort gezegd dat de montage van zonnepanelen op hellende daken van woningen volgens de panlattenmethodiek risicovol is omdat de panlatten-methode daarvoor niet geschikt zou zijn. TNO onderkent dat die kwalificatie onvoldoende onderbouwd is en trekt daarom dat bericht in. Montagesystemen die voldoen aan de bouwregelgeving, onde... Lees meer»

18 maart 2014
Meeste kinderen met Downsyndroom in Nederland starten op een reguliere basisschool. Weinigen maken die af.

Zo’n 74% van de kinderen met Downsyndroom (DS) begint op een reguliere basisschool. Ze starten school later, soms pas bij 5 of 6 jaar, en ze stromen vaak door naar het speciaal onderwijs. De meeste kinderen blijven 3 jaar op de basisschool. Meisjes gemiddeld 1 á 2 jaar langer. Op de leeftijd van 13 jaar zit nog 17% van de kinderen met DS op het reguliere onderwijs. Er is e... Lees meer»

26 februari 2014
Door TNO geleid consortium zet Smart Community Aruba op

TNO tekende medio februari een samenwerkingsovereenkomst met verschillende Arubaanse partijen voor de vorming van het “Smart Community Aruba” consortium. De Smart Community Aruba is een experimentele woonwijk van twintig huizen op Aruba met focus op duurzaam wonen.... Lees meer»

1 2 3 4 5 ... 8
Contactpersoon

drs. M.J.M. (Maarten) Lörtzer
088 866 08 88
Contact opnemen

Niet gevonden wat u zocht?