Projecten

Nieuwe procestechnieken

De voedingsmiddelenindustrie heeft veel ideeën voor gezonde en duurzame innovaties, maar de vertaling naar productieprocessen is vaak lastig. TNO werkt vanuit haar kennis van (voedings)materialen en ...Lees meer»

Langere houdbaarheid voor producten met meerdere texturen

TNO helpt mee aan de ontwikkeling van optimale voedingsingrediënten, gericht op een langere houdbaarheid en minder vochtmigratie. De zintuiglijke aantrekkelijkheid van voedingsproducten met meerdere ...Lees meer»

NutriTech

Toepassing van nieuwe technologieën en methoden in voedingsonderzoek: fenotypische flexibiliteit als leidend concept. TNO coördineert het project en geeft leiding aan het werkpakket ‘Integratie’. ...Lees meer»

Emerging Risk Identification Support

Fabrikanten van voedingsmiddelen en diervoeders zijn graag voorbereid op risico’s die hun producten en productieprocessen met zich meebrengen. TNO heeft een unieke Emerging Risk Identification Suppor...Lees meer»

Reductie van natrium in banketproducten

TNO heeft recentelijk een studie uitgevoerd, in opdracht van de Vereniging Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ). De studie was gericht op het verlagen van het natriumgehalte in banketproducten zonde...Lees meer»

Steenwol in de tuinbouw (India en Ethiopië)

-> Het kweken van bomen is een enorme uitdaging in semi-aride gebieden. Water is er schaars en kostbaar. De kans op voedselzekerheid en duurzaam levensonderhoud voor boeren in deze gebieden is klein....Lees meer»

Meervoudige herformulering van voeding

Voedingsproducenten zoeken manieren om de hoeveelheid zout, suiker en vet in voeding te verlagen of meer vezels toe te voegen, zonder kwaliteitsverlies of extra kosten. TNO steunt ze met unieke oplos...Lees meer»

Clean (up) your label

E-nummers en additieven zijn wettelijk toegestaan. Door gebrek aan kennis en voorlichting groeit de discussie onder consumenten over de gezondheidseffecten van deze stoffen. Daardoor neemt de vraag n...Lees meer»

Algen voor een duurzame toekomst

Algen bestaan uit waardevolle ingrediënten, hebben een zeer hoge groeisnelheid en kunnen op onvruchtbare grond geteeld worden. Dit zijn redenen waarom algen worden gezien als hét landbouwgewas van de...Lees meer»

Flying Food: Insecten als gezond en lekker voedsel

Krekels hebben een hoge voedingswaarde en een heerlijke nootachtige smaak. Ook zijn ze makkelijk te kweken. In een publiek privaat partnerschap zetten we de krekelkweek en krekelverwerking op in Keni...Lees meer»

1 2 3
Niet gevonden wat u zocht?