Nieuws

07 april 2014
Start de arbodiscussie met de nieuwe gespreksmethode Open Kaart inPreventie van TNO

Veilig en gezond werken op de kaart zetten? Op een gestructureerde en aansprekende manier het gesprek aangaan met collega’s en management? Risico’s secuur inventariseren en mogelijke maatregelen bepalen? Voor deze vragen heeft TNO nu de praktische gespreksmethode Open Kaart inPreventie ontwikkeld voor preventiemedewerkers. Open Kaart inPreventie is onderdeel van inPreventi... Lees meer»

20 maart 2014
TNO en BAM werken samen aan veiligere bouwplaatsen

TNO en bouwbedrijf BAM hebben gezamenlijk het B-Alert-project opgezet om het aantal ongevallen op bouwplaatsen verder terug te dringen. De samenwerking is erop gericht om de wetenschappelijke kennis van TNO te bundelen met de praktijkervaring van BAM om zo nieuwe kennis te ontwikkelen.... Lees meer»

13 februari 2014
Zorg voor Werk. Hoe kan de (eerstelijns)zorg bijdragen aan een gezonde beroepsbevolking?

Ter gelegenheid van het afscheid van Peter Buijs, organiseerde TNO in samenwerking met de Stichting van de Arbeid een symposium rondom het thema: Zorg voor werk. Centraal stond de vraag: Hoe bereiken we dat de reguliere zorg zo goed mogelijk inspeelt op gezonde deelname aan en functioneren in het werk van patiënten? Diverse stakeholders waren aangeschoven om mee te discusi... Lees meer»

06 februari 2014
Meer productiviteit en betrokkenheid bij Van Rijsoort Buigwerk

Van Rijsoort Buigwerk uit Klaaswaal is gespecialiseerd in het koud buigen van constructiematerialen voor industriesectoren als de offshore, de infrastructuur en de machinebouw. Personeelsleden van Van Rijsoort werkten samen met TNO aan een efficiëntere inrichting van de werkplekken bij het bedrijf. Dat levert jaarlijks een kostenbesparing op van zo’n 85.000 euro.... Lees meer»

1 2 3 4 5
Niet gevonden wat u zocht?