Onderwerpen

Additive Manufacturing

Additive Manufacturing (AM) staat voor het produceren van producten of onderdelen die laag voor laag worden gebouwd. De informatie die hiervoor nodig is wordt rechtstreeks uit het digitale ontwerp ge...Lees meer»

Wetenschappelijke instrumentatie

In sterk concurrerende bedrijfstakken is geavanceerde instrumentatie voor monitoring en gegevensverwerking essentieel. Voor bedrijven die hun kosten willen beheersen en hun productie binnen Europa wi...Lees meer»

Large Area Electronics

Het printen van elektronica op dunne substraten en folies creëert ongekende mogelijkheden voor de elektronica-industrie. Het opent de weg voor ultralichte, ultradunne, flexibele, draagbare elektronis...Lees meer»

Verlichting

De sector ‘High-tech Systems and Materials’ (HTSM) is aangewezen als een van de topsectoren voor groei en innovatie in Nederland. In samenwerking met particuliere bedrijven, eindgebruikers, overheids...Lees meer»

Materialen

De hightechindustrie richt zich steeds meer op miniaturisatie, complex gevormde producten en multifunctionele materialen. Hiervoor is innovatie nodig op het gebied van productie en verwerking van mat...Lees meer»

Van ’t Hoff-programma

Optische spectroscopie wordt door velen beschouwd als de volgende revolutionaire ontwikkeling op medisch gebied. Medische lichttechnologie kan onder andere worden ingezet voor nauwkeurigere metingen,...Lees meer»

Solar

De afgelopen vijf jaar zijn de prijzen van zonnepanelen met 50% gedaald. Om winstgevend te zijn moet de zonne-energiesector de efficiëntie van de panelen vergroten en de productiekosten drastisch ver...Lees meer»

TNO International Centre for Contamination Control (ICCC)

Volgens de Wet van Moore verdubbelt het aantal transistors op het oppervlak van chips bijna elk jaar. De behoefte aan de bewerking van kleinere oppervlakken neemt toe. Bij deze ontwikkelingen is de v...Lees meer»

Nieuwe generatie lithografie

Grote innovaties op het gebied van lithografie, zoals bijvoorbeeld EUV-technologie en 450 mm wafers, leveren zowel nieuwe uitdagingen als nieuwe kansen op. Bedrijven in deze branche vertrouwen op TNO...Lees meer»

Wafer processing voor 3D manufacturing

Bij het 3D printen van chips vormt TNO de schakel tussen het ontwerp (van een fabrikant) enerzijds en de capaciteiten van apparatuur ontwikkelaars anderzijds. Met onze expertise op dit gebied is het ...Lees meer»