Nieuws

15 april 2014
Aantal kinderen met levensbedreigend overgewicht fors toegenomen

Het aantal kinderen met een levensbedreigende vorm van overgewicht (morbide obesitas) is in dertig jaar tijd gestegen van 0,08% naar 0,56%. In Nederland komt dit neer op 18.500 kinderen met morbide obesitas in de leeftijd van 2-18 jaar. Morbide obesitas komt twee tot vier keer vaker voor bij kinderen van Turkse en Marokkaanse afkomst en bij kinderen waarvan de ouders relat... Lees meer»

10 april 2014
Nieuwe geïntegreerde benadering in de vroege detectie van diabetes

Hoe eerder welvaartsziekte diabetes wordt vastgesteld hoe beter. Datzelfde geldt voor het vaststellen of medicijnen effectief en veilig zijn. Met dat in het achterhoofd start binnenkort een consortium waarin een nieuwe geïntegreerde aanpak centraal staat. Door meerdere vernieuwende technologieën te combineren met de integratie van data en de systeembiologie benaderin... Lees meer»

07 april 2014
Start de arbodiscussie met de nieuwe gespreksmethode Open Kaart inPreventie van TNO

Veilig en gezond werken op de kaart zetten? Op een gestructureerde en aansprekende manier het gesprek aangaan met collega’s en management? Risico’s secuur inventariseren en mogelijke maatregelen bepalen? Voor deze vragen heeft TNO nu de praktische gespreksmethode Open Kaart inPreventie ontwikkeld voor preventiemedewerkers. Open Kaart inPreventie is onderdeel van inPreventi... Lees meer»

20 maart 2014
TNO en BAM werken samen aan veiligere bouwplaatsen

TNO en bouwbedrijf BAM hebben gezamenlijk het B-Alert-project opgezet om het aantal ongevallen op bouwplaatsen verder terug te dringen. De samenwerking is erop gericht om de wetenschappelijke kennis van TNO te bundelen met de praktijkervaring van BAM om zo nieuwe kennis te ontwikkelen.... Lees meer»

1 2 3 4 5 ... 8
Niet gevonden wat u zocht?