Nieuws

09 april 2014
Jeroen Ploeg promoveert op coöperatief rijden

Op 9 april promoveert TNO’er Jeroen Ploeg aan de TU Eindhoven op het onderwerp ‘Analyse en ontwerp van regelaars voor coöperatief en geautomatiseerd rijden’. Deze promotie geeft aan dat de technologie voor deze specifieke vorm van geautomatiseerd rijden al ver ontwikkeld is en we nu op het punt zijn de haalbaarheid in de praktijk te gaan toetsen. Met name voor vrachtauto’s... Lees meer»

28 maart 2014
TNO helpt bouwsector samenwerken

Succesvolle samenwerking in bouwlogistieke ketens in Amsterdam leidt tot minder transporten en meer duurzaamheid. Door samenwerking op logistiek gebied kan met beperkte investeringen een aanzienlijke besparing worden gerealiseerd op maatschappelijk relevante knelpunten, zoals bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid. Dat blijkt uit het rapport ‘Samenwerking in Amsterdams... Lees meer»

21 maart 2014
Savecap wint Special Jury Award op Intertraffic 2014

TNO heeft op de Intertraffic de special jury award gewonnen met SaveCap, een fietsersairbag op de voorruit van de auto. Op 25 maart is bij de opening van de Intertraffic de award uitgereikt aan Stefanie de Hair.... Lees meer»

21 maart 2014
12 cities, 0 accidents

TNO ondersteunt de ambitie om het aantal ongevallen in het verkeer tot nul te reduceren. TNO richt zich daarbij op de veiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers in stedelijke omgeving, met name voetgangers en fietsers (incl. e-bikers). Samen met de automotive industrie heeft TNO significante stappen gezet met de introductie van onboard systemen. Echter, voor 0 verkeersong... Lees meer»

1 2 3 4 5
Niet gevonden wat u zocht?