Ons werk

Appl.AI Webinar #2: Hoe veilig zijn zelfrijdende auto’s?

Nederland is na Singapore wereldwijd het best voorbereid op de komst van de zelfrijdende auto. Internationaal kan Nederland dan ook gezien als leidend. Tegelijkertijd zijn er in Nederland op dit moment belangrijke uitdagingen om het autonoom rijden daadwerkelijk van de grond te krijgen. Veel van die uitdagingen concentreren zich op het waarborgen van veiligheid in zelfrijdende auto’s. Dit gaan we dan ook bespreken tijdens ons Appl.AI webinar ‘Hoe veilig zijn zelfrijdende auto’s?’ op donderdag 5 november tussen 15:00-16:00.

Appl.AI Webinar #2: Hoe veilig zijn zelfrijdende auto’s?

Panel discussie: 3 stellingen

Hiervoor hebben we een panel opgezet met AI onderzoeker Jan-Pieter Paardekoper, TNO en strategisch adviseur autonoom rijden Edwin Nas, RDW. Tijdens het webinar zullen zij hun inzicht delen op 3 stellingen:

  • Stelling 1: Het technische vraagstuk bij zelfrijdende auto’s hebben we al opgelost
  • Stelling 2: Zonder moreel kompas komt een zelfrijdende auto nergens
  • Stelling 3: Hackers liggen op de loer om zelfrijdende auto’s te ontregelen

Stelling 1: 'Het technische vraagstuk bij zelfrijdende auto’s hebben we al opgelost' - achtergrond

Naast de grotendeels mechanische techniek die ervoor zorgt dat een auto kan accelereren, afremmen en sturen, heb je bij een zelfrijdende auto te maken met systemen die ervoor zorgen dat de auto autonoom kan functioneren. De basistechniek achter het 'zicht' van een autonoom voertuig wordt in onderstaande video goed uitgelegd.


Hoe 'kijken' zelfrijdende auto's?

Waarom is dit webinar relevant voor mij?

De logistieke sector is van cruciaal belang voor Nederland. Ontwikkelingen op dit gebied gaan snel en er zijn veel partijen bij betrokken. Denk aan de automotive industrie, overheid, transport en wetenschap. Het is van belang om kennis met elkaar te delen en met elkaar in gesprek te blijven, zodat we in Nederland constructieve stappen kunnen maken naar een wereld met zelfrijdende auto’s.  We zetten het webinar interactief op, zodat je vragen kunt stellen aan de panelleden.

webinar bijwonen

Je kunt je hier aanmelden om deel te nemen. We kijken ernaar uit je op het webinar te zien!

Ons werk

Appl.AI Webinar #1: De rol van AI in overheidsbesluitvorming

De hoofdvraag die we behandelden in het webinar is ‘Hoe kan AI de overheid helpen bij transparante en eerlijke besluitvorming?’. Het webinar vond plaats op woensdag 27 mei 2020 en is hier terug te kijken. ... Lees verder
Ons werk

Appl.AI Conference 2021

Artificiële Intelligentie verandert de manier waarop we leven, werken en reizen. Het helpt ons om de Nederlandse industrie competitief te houden en innovatieve ontwikkelingen te doen die ons gezond en... Lees verder
Kennis

Zelfrijdende auto's en autonome systemen

Bij TNO zorgen we ervoor dat nieuwe autonome voertuigen én systemen veilig en betrouwbaar zijn. Deze zijn AI-gestuurd. Bovendien zorgen we ervoor dat ze voldoen aan de wet en ethische en maatschappelijke... Lees verder
Contact

Peter van Oorschot

  • Market Traffic & Transport

Appl.AI Webinar #2: Zelfrijdende auto’s

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.