Ons werk

Appl.AI Webinar: De rol van AI in overheidsbesluitvorming

Steeds meer taken van de overheid worden overgenomen door AI-systemen. Zo heeft premier Rutte aangekondigd dat de overheid gaat werken met twee apps om de corona-besmettingen en de contacten in kaart te brengen en de patiënten te kunnen monitoren. Een AI-systeem vervangt hiermee de taak van de GGZ om contactonderzoek uit te voeren. De hoofdvraag die we daarom behandelen is ‘Hoe kan AI de overheid helpen bij transparante en eerlijke besluitvorming?’. Deze vraag beantwoorden we tijdens onze webinar op woensdag 27 mei tussen 15:00-16:00.

Webinar gemist?

Kijk hier de opname terug ›

Terugkijken

Panel discussie: 3 stellingen

Deze vraag gaan we beantwoorden tijdens een panel discussie met een AI expert (Anne Fleur van Veenstra, TNO) en een overheidsexpert (Marieke van Putten, BZK). Tijdens het webinar zullen zij hun inzicht delen op 3 stellingen:

 • Stelling 1: In Coronatijd mag de overheid alle data over burgers gebruiken om het virus in te dammen
 • Stelling 2: Over 10 jaar zijn overheidstaken grotendeels vervangen door autonome AI-systemen
 • Stelling 3: De overheid heeft AI nodig voor een eerlijke, non-discriminatieve dienstverlening

Waarom is het appl.ai webinar relevant voor mij?

Naast de overheid kan AI het besluitvormingsproces ondersteunen in sectoren als de gezondheidszorg, industrie, defensie etc. We zetten het webinar interactief op, zodat je vragen kunt stellen aan de panelleden.

Inschrijven

Het webinar vindt plaats op woensdag 27 mei 2020 (15:00 – 16:00u). Je kunt je hier gratis aanmelden: Appl.AI Webinar: De rol van AI in overheidsbesluitvorming.

Webinar gemist?

Kijk hier de opname terug ›

Terugkijken
Kennis

Datagedreven besluitvorming

Elke dag staan beleidsmakers en ambtenaren voor complexe uitdagingen. Bijvoorbeeld het bestrijden van langdurige werkloosheid, het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen en het anticiperen op technologische... Lees verder
Ons werk

Appl.AI Conference 2020

Artificiële Intelligentie verandert de manier waarop we leven, werken en reizen. Het helpt ons om de Nederlandse industrie competitief te houden en innovatieve ontwikkelingen te doen die ons gezond en... Lees verder
Roadmap

Appl.AI Events

Lees verder
Twitter
  Contact

  Dr. ir. Anne Fleur van Veenstra

  • Policy Lab
  • Data-driven policy
  • Digital governance
  • Public sector innovation
  E-mail

  Appl.AI Conference 2020: 26 Oktober, Utrecht

  VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

  blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

  Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.