Kunstmatige intelligentie helpt ons de manier waarop we leven, werken en reizen te verbeteren. De grote uitdaging om dit te bereiken is het samenbrengen van AI-expertise en domeinkennis. Dit willen we bereiken op de Appl.AI Conference 2021, waar we 6 tracks zullen behandelen.

Het programma: 6 tracks

De Appl.AI Conference 2021 programmering is gebaseerd op zes grote toepassingsgebieden waar kunstmatige intelligentie in de nabije of verdere toekomst een grote rol zal spelen:

Track 1: Datagedreven besluitvorming en openbare diensten

(10:15 – 12:00)

De publieke sector staat voor uitdagingen. Sommige zijn niet uniek, zoals onvolledige gegevensbronnen. Sommige staan ​​centraal bij het leveren van vertrouwde openbare diensten, zoals het vermijden van vertekening. Hoe dan ook, alle uitdagingen zijn belangrijk. In deze track onderzoeken we het gebruik van AI in openbare beleidsvorming en openbare diensten. We hebben ook een paneldiscussie over ‘AI in de publieke sector: wat werkt er nu en waarom?’

Track 2: Smart operations & Predictive maintenance

(10:15 – 12:00)

Mobiliteit, logistiek en energievoorziening zijn sterk afhankelijk van efficiënte infrastructuur en activa. Onderhoud en exploitatie worden een uitdaging omdat de infrastructuur veroudert en de complexiteit toeneemt. Kunstmatige intelligentie is een grote belofte om ons te helpen deze uitdaging aan te gaan. Maar hoe pas je het toe? In deze track presenteren TNO en toonaangevende organisaties hun antwoorden, bespreken mogelijke samenwerkingsverbanden én geven je een sneak preview van wat ons te wachten staat.

Track 3: Cybersecurity

(13:15 – 15:00)

Cyberbeveiliging is een serieuze zaak. Onze afhankelijkheid van ICT neemt toe, evenals de potentiële impact van een cyberaanval. Organisaties moeten worden beschermd tegen deze cyberdreigingen. We brengen partijen samen die slimme, AI-geschikte algoritmen bieden om organisaties te beschermen tegen cyberdreigingen. Elementen die we bespreken zijn de kwaliteit van gegevens, het delen van gegevens en het bruikbaar maken van gegevens. In deze track presenteren we enkele toonaangevende toepassingen van AI voor cybersecurity.

Track 4: Smart Industry

(13:15 – 15:00)

Productiebedrijven in Nederland maken het verschil met kleine series, vergaande specialisatie en maatwerk. Je zou kunnen denken: 'Kun je leren van data tijdens het maken van deze vrij kleine batches?' Ja dat kan! En het gebeurt al. Je hoort er alles over in deze track van Gregor van Baars (TNO) en andere AI Smart Industry experts.

Track 5: Autonome voertuigen en systemen

(15:00 – 16:45)

Talrijke softwarecomponenten zijn gebaseerd op AI-technologie. Hoe dergelijke technologie te valideren is, blijft een open vraag. Samen met de industrie proberen we AI-gebaseerde systemen te valideren door zelf AI-technologie te ontwikkelen. Denk aan geautomatiseerd rijden en autonome besluitvorming. In deze track leer je hoe industrie en bestuur deze vraag proberen te valideren. Bovendien zie je de validatieprocessen die TNO momenteel ontwikkelt.

Track 6: gepersonaliseerde gezondheid

(15:00 – 16:45)

Gezondheid is persoonlijk en dat zou ook het advies moeten zijn. AI in de zorg, gebaseerd op persoonsgegevens van wearables, trackers en apps. Raadpleging en medische gegevens bieden nieuwe manieren om dat advies persoonlijk te maken. Bijgevoegd zijn verschillende uitdagingen, zoals het winnen van het vertrouwen van consumenten of het garanderen van privacy. Kom naar de track en leer hoe AI kan bijdragen aan een betere gezondheid.

Meld je aan en blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste programma-toevoegingen en hoor het als eerste als de inschrijvingen opengaan ›

Aanmelden