Bouw, Infra & Maritiem

TNO draagt bij aan het realiseren van een betrouwbare, efficiënte en duurzame gebruikswaarde in de bouw, de civiele infrastructuur en de maritieme en offshore sector. Met onze voortrekkersrol in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën ondersteunen we de Nederlandse overheid met het beheren en onderhouden van haar infrastructuur en de industrie bij het uit- en opbouwen van hun internationale positie.

 

We willen allemaal dat de infrastructuur en gebouwde omgeving in Nederland, op land en op het water, betrouwbaar en voorspelbaar is en bovendien duurzaam in gebruik is. Daar kan TNO een sleutelrol in vervullen.

Robuuste megaconstructies

Door te meten en te modelleren houden we in de gaten wat de staat, kwetsbaarheid en restlevensduur van constructies is. Hoelang blijft de constructie van een brug betrouwbaar? Wanneer is welk type onderhoud nodig? Hoe beperken we schade aan schepen bij explosies? Hoe voorkomen we onnodig onderhoud aan windmolens op zee? “Innovatieve meetapparatuur en constructieve en probabilistische kennissystemen helpen ons om veiligheid te garanderen en in te grijpen wanneer dat nodig is. Onderhoud moet zeker niet te laat, maar ook niet te vroeg worden uitgevoerd”, stelt Machteld de Kroon, managing director van de unit BI&M.

Duurzaam gebruik

Als het gaat om woningbouw zetten we in op energie neutrale, of zelfs energie producerende, gebouwen, zonder in te leveren op aspecten als comfort, veiligheid, kwaliteit en betaalbaarheid.

Ook in de scheepvaart is verminderen van energiegebruik en CO2-uitstoot cruciaal. Hoe zorg je voor een comfortabel binnenklimaat als het energieaanbod seizoen afhankelijk is? Hoe realiseer je aan boord van een schip betaalbare CO2 afvang?

Of het nou om een platform op zee, een brug, sluis, windmolen of een energie neutrale woning gaat, we voorspellen het gedrag van het systeem op constructief gebied en qua energieverbruik, en leveren innovatieve oplossingen om beschikbaarheid, bruikbaarheid en duurzaamheid te vergroten. Wilt u meer weten over Bouw, Infra en Maritiem of met ons samenwerken? Lees hieronder verder of neem contact met ons op.

Contact

Dr. ir. Machteld de Kroon

E-mail

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.