Ons werk

Samenwerken bij productinnovaties

U heeft een idee voor een product- of procesinnovatie in de bouw en wilt dit in de markt zetten? Het ICB beschikt over een team van productontwikkelaars dat u stap voor stap meeneemt in een succesvolle marktintroductie. Ook zoekt TNO steeds naar ondernemers die door het ICB ontwikkelde ideeën willen omzetten naar winstgevende producten in de markt.

Lopende productinnovaties

TNO nodigt marktpartijen uit om gezamenlijk te werken aan een succesvolle proces- of productinnovatie. Eerst bepalen we in een vrijblijvend gesprek de benodigde stappen. Daarbij is het mogelijk om voorafgaand aan het ontwikkeltraject een innovatiescan uit te voeren. Zo kan het beoogde product worden vergeleken met de concurrentie. Dit helpt bij het aanscherpen van de business case. Ook een haalbaarheidsstudie en het realiseren van een 'proof of principle' behoren tot de mogelijkheden.

Innovated with TNO

Binnen de diverse afdelingen van TNO zijn uiteenlopende ideeën ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn: koudgebakken baksteen, slimme coatings en vernieuwende bouwproducten zoals het installatiekozijn. Het ICB zoekt steeds naar ondernemers die vanuit deze ideeën winstgevende producten willen realiseren. TNO levert de kennis en de ondernemer brengt het product naar de markt, onder het label 'Innovated with TNO'. Producten die zo al succesvol bleken zijn bijvoorbeeld een duurzame houtbehandeling (Polytreat) om vurenhout de eigenschappen van hardhout te geven die Mevo samen met TNO ontwikkelde. Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van een web applicatie door Blitts. Hiermee kunnen particulieren een bouwvergunning aanvragen, zonder hulp van experts.

Neem hier contact op met TNO om uw ideeën voor een product- of procesinnovatie in de bouw te bespreken of om te ontdekken welke ideeën u onder het label 'Innovated with TNO' kunt realiseren.

Contact

Ir. Egon Janssen

  • glastuinbouw
  • kassenbouw
  • MKB
  • loket
  • tuinbouw
E-mail

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.