Ons werk

Schok, tril en zware beproevingen

Om te testen of gebouwen, constructies en bouwdelen bestand zijn tegen schokken of trillen, zijn speciale beproevingen nodig. TNO kan dynamische beproevingen uitvoeren in een daarvoor uitgerust laboratorium en op locatie.

Zowel in een binnen- als een buitenomgeving kunnen schokken of trillingen voorkomen die tot hinder of schade leiden. Denk aan incidentele botsingen, bevingen of heiwerkzaamheden, maar ook aan langsrijdende treinen, zware voertuigen of voertuigen die over verkeersdrempels rijden. Het kan dan raadzaam zijn vooraf te bepalen of een constructie bestand is tegen bepaalde trillingen. Hiertoe voeren we berekeningen of testen uit waarmee de trillingsniveaus en oorzaken zijn vast te stellen. Ook kunt u van ons advies krijgen over mogelijke maatregelen.

Constructies, materialen etc.

In onze beproevingshal testen wij betonnen, stalen en andere constructies op schok- en trilbestendigheid. Hier wordt ook elektronische apparatuur beproefd, zoals elektronica uit de scheepvaart, en materiaal getest, waaronder lijmverbindingen en composietmaterialen. Bovendien beproeven we er grote constructies die bijvoorbeeld in de ruimtevaart worden gebruikt. Met mobiele meetsystemen kunnen we beproevingen op locatie uitvoeren, bijvoorbeeld metingen aan bruggen, spoorwegen en schepen.

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.