TNO ontwikkelde een spel om de meerwaarde van vroegtijdig investeren in meer informatie voor een asset manager inzichtelijke te maken. Het spel belicht op ludieke wijze een aantal facetten die van belang zijn voor het beheren en onderhouden van kunstwerken. Het gebruik van monitortechnieken staat daarbij centraal.

Hoe goed bent u in staat uw infrastructuur te beheren?

Als assetmanager bent u verantwoordelijk voor het beschikbaar houden en veilig opereren van onder meer bruggen. Maar veel bruggen in ons land zijn relatief oud. Frequentie van onderhoud neemt toe en ingrepen zijn kostbaar. TNO kan helpen bij het nemen van beslissingen door het aanbieden van monitoringtechnieken, bovennormatieve constructieve beoordelingen, modellen om de levensduur te voorspellen en beslissingsondersteunende systemen. We nodigen u uit om de serious game te spelen.

U krijgt de verantwoordelijkheid voor het beheer van een brug, daarbij beschikt u echter over beperkte middelen, terwijl van u verwacht wordt dat u tegelijkertijd zorgt voor maximale veiligheid en doorstroming van het verkeer.
Ga de uitdaging aan en ontdek of u als assetmanager in staat bent onze virtuele bruggen tegen minimale onderhoudskosten te beheren. Wie weet verschijnt uw naam in de lijst met topscoorders!

Speel het spel!

naar homepage
Kennis

Infrastructuur: asset management, veilig en duurzaam

Door de toestand en belasting van de infrastructuur nauwkeurig te bepalen, dragen we bij aan beter asset management. Veiligheid is hierbij een randvoorwaarde. TNO is gespecialiseerd in risicoanalyses.... Lees verder
Ons werk

Monitoren van kunstwerken

Veel bruggen, viaducten en sluizen bereiken de komende jaren het einde van hun beoogde levensduur. Vervanging of renovatie is echter ingrijpend voor het netwerk. Het brengt kosten met zich mee en vereist... Lees verder

Dr. ir. Adri Vervuurt

Contact
E-mail

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.