Ons werk

PLUIM-PLUS

PLUIM-PLUS is een van de drie softwareproducten voor de berekening van de verspreiding van luchtverontreiniging volgens de specificaties van het Nieuw Nationaal Model. Met het model kan op verschillende tijdschalen worden gerekend: uur na uur, maar ook op basis van langjarige meteoreeksen (10 jaar). PLUIM-PLUS is geschikt voor BLK-berekeningen.

Het softwareproduct PLUIM-PLUS is de 'state of the art' zowel op het gebied van de verspreiding van luchtverontreiniging als op het gebied van de moderne informatietechnologie. Belangrijke gebruikers van PLUIM-PLUS zijn industriële ondernemingen, energiebedrijven, beheerders van afvalwaterzuiveringsinstallaties, vergunningverlenende overheden zoals gemeenten en provincies en ingenieurs- en adviesbureaus.

Belangrijke voordelen

PLUIM-PLUS is eenvoudig te bedienen en biedt de gebruiker vele voordelen. Data kan eenvoudig worden gestructureerd in projecten, waarin definities van berekeningen en invoergegevens bij elkaar komen. Receptorroosters kunnen gemakkelijk geïmporteerd of handmatig gegenereerd worden. Voor zowel continue als niet-continue bronnen kunnen meerdere emissies worden ingevoerd. Daarnaast biedt PLUIM-PLUS de mogelijkheid om invloeden van bebouwing op de verspreiding van luchtverontreiniging te berekenen.

Victor van Swinderen

Contact

Victor van Swinderen

  • effects
  • riskcurves
  • software
  • QRA
  • veiligheid
E-mail

Laat je verder inspireren op TNOTIME over Circulaire Economie

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.