De experts van TNO hebben diepgaande kennis van de techniek die nodig is om cybersecurity te garanderen. TNO doet innovatief onderzoek om systemen te testen en gaten in de beveiliging op te sporen, maar ontwikkelt ook modellen om cyberaanvallen beter te detecteren.

Internet of Things Security Landscape study

Download nu!

Cybercriminelen maken gebruik van technieken om de gedigitaliseerde samenleving binnen te dringen en te ondermijnen. TNO brengt continu de nieuwste technieken in beeld en ontwikkelt technologische antwoorden om cyberaanvallen vóór te kunnen zijn. Om systemen te testen maakt TNO onder meer gebruik van kwantitatieve modellen en algoritmes. Met deze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat organisaties vandaag en in de toekomst kunnen vertrouwen op veilige en robuuste ICT-netwerken en -diensten. Daarbij werken we intensief samen met partners zoals universiteiten, andere kennisinstituten, serviceproviders en productleveranciers, zowel in Nederland als daarbuiten.

Proof-of-concept

TNO ontwikkelt technologie voor detectie van geavanceerde cyberaanvallen. Hiermee kan de tijd tot detectie gereduceerd worden, en daarmee de schade beperkt worden. De professionals van TNO doen onderzoek naar de toepassing van een geavanceerde cryptografische technologie. Zo zijn de securityaspecten van blockchain onderwerp van verder onderzoek. Ook de komst van de quantumcomputer zal grote impact hebben op transactiesecurity en encryptiemethoden. Daarnaast maken we technologie toepasbaar voor een specifieke klant of context, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een proof-of-concept. Omdat het aantal cyberaanvallen toeneemt en de aanvallen geavanceerder worden (terwijl gekwalificeerde securityanalisten schaars zijn) vinden we het belangrijk om oplossingen te ontwikkelen voor (semi)geautomatiseerde beveiligingsprocessen.

Anomalieën

De experts van TNO gebruiken veelal een combinatie van securitykennis en wiskunde voor research driven technology development en anomaliedetectie. Kenmerkend voor de aanpak is de integrale visie op cyberweerbaarheid. Dit betekent dat binnen TNO niet alleen gekeken wordt naar techniek, maar ook naar de mens, naar processen en ketens en naar data-uitwisseling. Bij digitale dreigingen zijn al deze factoren van belang.

TNO bedient verschillende type klanten: managed security service providers (MSSP’s), grote bedrijven met hun eigen cybersecurityomgeving en leveranciers van cybersecuritydiensten en -producten. Opdrachtgevers zijn onder andere defensie, financiële instellingen, telecom service providers en partijen in de mobiliteit en logistieke sector.

Lees ook
IoT Security Landscape study

Meer weten over het testen van cybersecurity of het detecteren van cyberaanvallen?

Neem contact op met Allard Kernkamp

Neem contact op
Lees ook

Contact

Ir. Allard Kernkamp

  • cyber security
  • resilience
  • risk management
  • operational analysis