Ons werk

We make cyber work for you

In de digitale wereld kunnen de dingen vaak vreselijk mis gaan. Criminaliteit, rampen of terreurdaden kunnen een samenleving verlammen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de overheid, het bedrijfsleven en de burgers worden beschermd? En dat de cyberwereld werkt voor en niet tegen ons? Cyber Security biedt ongekende mogelijkheden. TNO heeft de antwoorden èn de oplossingen. We weten wat anderen niet weten.

Wij zijn een vastberaden team van experts, die cyberveiligheid en cyberbedreigingen in perspectief weten te zetten. Een team dat feit scheidt van fictie. Een team dat risicovol onderzoek doet: high risk, high gain. Waar mogelijk helpen we criminele netwerken plat te leggen.

Uitdagingen

Met nieuwe cyber security en resilience-concepten gaan wij de echte cyberuitdagingen aan. We komen met ‘game changers’ die zorgen voor preventie, detectie en herstel. Zo maken we de cyberwereld, en hiermee onze economie en samenleving, weerbaarder, veiliger en succesvoller.  We verrassen en innoveren.

Nieuwe manieren van denken

TNO Cyber Security & Resilience raakt de kern van het probleem en daagt de status quo uit. Nieuwe vraagstukken vragen om innovatieve oplossingen en om nieuwe manieren van denken en samenwerken. TNO heeft brede domeinkennis op vele gebieden, waardoor we betere oplossingen creëren.

Luisteren, analyseren en doen

Wij benaderen vraagstukken in de diepte en in hun geheel. Wij geloven dat mensen, processen, technologie en het bestuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We blijven objectief en verzanden niet in dikke rapporten. Wij luisteren, analyseren en doen. We zorgen ervoor dat onze samenwerkingspartners zelf verder kunnen met op maat gemaakte, gezamenlijke handelingsperspectieven, werkmethoden en slimme tools. Via shared research en kennisoverdracht verzekeren we continuïteit. Zo laten we iets achter dat duurzaam is, waar nog lang over wordt gesproken en wat écht impact heeft.

Samen werken

Bij TNO Cyber Security & Resilience, werken we samen met klanten en partners. Publiek en privaat, nationaal én internationaal. Samenwerking vraagt om ecosystemen die dit faciliteren en stimuleren. Wij verbinden en brengen de juiste mensen en partijen bij elkaar, waar ook ter wereld, en katalyseren innovaties.

Vooruitgang

We vormen allianties om tot de beste oplossingen voor morgen te komen. Deze manier van werken, naast onze integrale aanpak, vergroot onze impact. We zetten Nederland op de internationale cyberkaart en zorgen ervoor dat Nederlandse cyberexperts en onze kennis de meest gewilde ter wereld worden. Wij zijn onafhankelijk en proactief.

Focus

Bedrijfsleven, politiek en wetenschap; we kennen het hele speelveld. Vanuit ons bestaansrecht zijn wij onafhankelijk. Onze diepgaande kennis van het speelveld en onze behoefte om uit te blinken daagt ons uit om onze prestaties te verbeteren. Voor onze partners en voor de samenleving. We overstijgen commercieel of politiek belang. We zien grote maatschappelijke problemen en cybervraagstukken nog voordat iemand anders ze ziet en anticiperen hierop. We agenderen nieuwe onderwerpen en komen met ambitieuze oplossingen die wérken.

Cyberwereld

Bij TNO Cyber Security & Resilience, zien we zowel de risico's als de voordelen van de cyberwereld. Wij maken het mogelijk om te profiteren van de kansen van nu en in de toekomst. We debatteren over de juiste onderwerpen en creëren diepgaand, uitgebreid onderzoek en innovatieve oplossingen. Wij maken onze samenleving en economie veilig, veerkrachtig en succesvol. Kortom: We make cyber work for you.

Ons werk

Whitepaper: Ketenweerbaarheid tegen cyberdreigingen

Lees verder
Ons werk

Cyber Security Lab

TNO biedt aan veelbelovende cyber security innovatieprojecten de technische faciliteiten en ruimte in haar Cyber Security Lab. In het Cyber Security Lab werken we aan actuele uitdagingen met aandacht... Lees verder
Nieuws

Is groen slotje in browser garantie veilig internet?

04 juni 2018
“Een beveiligde website herken je aan een (groen) slotje links bovenaan de pagina en voor het webadres staat https en niet http”. Het is jarenlang gebruikt als herinnering aan internetters om ze te behoeden... Lees verder

Contact

Annemarie Zielstra

  • Cyber Security & Resilience
E-mail

70 jaar Defensie Onderzoek

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.