Ons werk

GATE: innovatieve crisismanagementtraining

Het functioneren van rampendiensten hangt onder meer af van een optimale training. Die kan levens redden op de momenten die ertoe doen. ICT maakt tegenwoordig efficiënter en effectiever trainen mogelijk dan vroeger. TNO ontwikkelt daarom een geheel nieuw concept op het gebied van de training voor crisismanagement: GATE.

GATE - een doorontwikkeling van een component van het project GAMMA-EC - stelt de docenten crisismanagement voortaan in staat zélf hun operationele kennis te vertalen in een effectief multimedia-instrument voor crisismanagementtraining. GATE is gebruikersvriendelijk. Er is dus geen programmeur nodig. De beproeving van GATE bij de ontwikkeling van een cursus gevaarlijke stoffen voor onderofficieren van de brandweer leidde al direct tot een hoger slagingspercentage, betere cijfers en een betere voorbereiding op het praktijkgedeelte. Ook bleek dat de mogelijkheid dat scenarios binnen GATE fout kunnen aflopen een grote meerwaarde heeft ten opzichte van traditionele cursussen met boeken en readers. Van fouten - in het geval van GATE door de cursist begaan tijdens een interactief scenario - leert men nu eenmaal snel.

Leren op afstand

GATE betekent daarnaast een doorbraak op het gebied van leren op afstand. De stof kan in overzichtelijke modules worden aangeboden, terwijl op ieder moment contact met de docent mogelijk is. GATE is generiek van opzet. Dat betekent dat het te gebruiken is voor elk denkbaar domein, niet alleen de training voor crisismanagement. GATE is ontwikkeld door TNO in samenwerking met het NIBRA en FINSA.

70 jaar Defensie Onderzoek

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.