Ons werk

Gebouwgeintegreerde zonnepanelen klaar voor opschaling

ECN part of TNO ondersteunt bedrijven die energieopwekkende gevels en daken maken. En helpt onder meer met het ontwikkelen, maken en testen van prototypes. TNO is mede-oprichter van BIPV Nederland, een samenwerkingsverband van ondernemers, kennisinstellingen en brancheorganisaties. BIPV Nederland staat voor slim en mooi bouwen met zonne-energie.

Partner worden van BIPV Nederland

Neem contact op met Josco Kester

Stuur mail

ECN part of TNO is als kennisinstelling en innovatieorganisatie al jaren actief op het gebied van technologie-ontwikkeling voor gebouwgeïntegreerde zonnepanelen (‘BIPV’). BIPV is een snel groeiend, maar nog relatief onbekend marktsegment. Daarom zijn bredere markt- en productbekendheid nodig om de opschaling naar grote volumes mogelijk te maken. TNO heeft hiervoor de krachten gebundeld met een aantal ondernemers, kennisinstellingen en brancheorganisaties die actief zijn op het gebied van BIPV. We hebben met hen een samenwerkingsverband opgericht, met de naam BIPV Nederland. BIPV Nederland staat voor slim en mooi bouwen met zonne-energie.Kennis over integratie zonnepanelen


TNO biedt aan de deelnemers van BIPV Nederland testfaciliteiten en technische kennis over de productie en integratie van zonnepanelen. Verder denken we mee over het oplossen van knelpunten bij de marktintroductie van BIPV-producten. Samen met partners ontwikkelt TNO technologieën om de esthetische inpasbaarheid van zonnepanelen te verbeteren. Daarbij onderzoeken we hoe we producten kunnen maken van elke vorm, maat en kleur, zonder in te leveren op veiligheid, efficiency en betrouwbaarheid. TNO biedt bedrijven onder meer ondersteuning bij het ontwikkelen, maken en testen van prototypes.

Partners gezocht


Per 1 september 2018 is de Stichting BIPV Nederland formeel opgericht. Wij hebben inmiddels meer dan 20 partners. Organisaties uit de zonne-energiesector, de bouwsector en de installatiebranche zijn van harte welkom om zich bij ons aan te sluiten. De voordelen van een partnerschap zijn onder andere:
Toegang tot relevante (netwerk)bijeenkomsten
- Collectieve promotie van BIPV via onze kanalen
- Gezamenlijke deelname aan beurzen
- Vertegenwoordiging van onze BIPV belangen bij relevante netwerken

Zie ook: https://www.bipvnederland.nl/over-bipv-nederland

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.