New Markets and Users

TNO beoogt institutionele en sociaal-economische innovatie, met behulp van markt- en business modellen, wettelijke kaders, de ontwikkeling van diensten en betrokkenheid van gebruikers.

TNO bundelt technologie en kennis met als doel de ondersteuning van systemen in Smart Energy. De expertise van TNO richt zich op het combineren van technologie, vaardigheden en kennis om de meest effectieve oplossingen uit te denken. De New Markets and Users projecten van TNO liggen op het terrein van onder andere:

  • evaluaties en advies over juridische kaders en vraagstukken
  • modellering van micro-, meso-en macro-energie (diensten) markten
  • betrokkenheid van gebruikers en participatie strategieën / studies

Nieuws

Stimulans VvE’s voor verduurzamen woningen

12 oktober 2017
In het realiseren van een energieneutrale gebouwde omgeving kunnen verenigingen van eigenaren (VvE’s) een rol van betekenis spelen. Zij beheren maar liefst 1,2 miljoen woningen, ruwweg een kwart van de... Lees verder
Nieuws

Nederlandse bedrijven werken mee aan duurzaam Aruba

14 juli 2017
Zes Nederlandse bedrijven hebben getekend voor beoogde deelname aan de zogeheten Smart Community Aruba, een duurzame woonwijk die momenteel op het eiland wordt gebouwd. Hiermee zullen zij hun innovatieve... Lees verder

Sustainable Energy

Prof. mr. dr. Annelies Huygen

Contact

Prof. mr. dr. Annelies Huygen

E-mail

ECN part of TNO

Innovaties drijvende kracht achter de energietransitie

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.