Ons werk

Smart Community Aruba, technologie testen in real life

Testen en demonstreren in real life is een must voor de door ontwikkeling van duurzame technologieën van concept tot praktische toepassing. Smart Community Aruba (SCA), een woonwijk met 20 eenheden gericht op duurzaam wonen, nodigt nu partners uit voor onderzoek, testen en demonstreren van duurzame technologie.

SCA brangt een unieke mix van ingrediënten samen: de steun van een krachtig consortium van de Arubaanse elektrische-en waterbedrijven (WEB, ELMAR), Communicatie bedrijf SETAR, de Housing Development Foundation (FCCA), de regering van Aruba en de Caribbean Branch Office Office TNO. Bovendien bevindt het zich op Aruba, een prachtig tropisch eiland met het hele jaar door onderzoek potentieel met meer dan 5000 wind- en 2000 uur zonne-energie. Belangrijkste doel is kennisontwikkeling met betrekking tot schaalbare technologie oplossingen en bedrijfsmodellen om Aruba te helpen de transitie naar duurzame energie te realiseren.

De belangrijkste doelstellingen:

  • Ervaring opdoen met de integratie van hernieuwbare energie in het smart grid
  • Duurzame bouwtechnieken en efficiencymaatregelen evalueren
  • Efficiënt en innovatief omgaan met water en afval problemen
  • Nieuwe modellen voor energiediensten ontwikkelen en leren over consumentengedrag
  • Mogelijkheden creëren voor private partners om te laten zien, testen en certificeren: technologie, bouwsystemen en design.

Waarom deelnemen?

SCA biedt een uniek platform om duurzame oplossingen te testen en demonstreren op een prachtige tropische eiland met constante wind- en overvloedige zonne-uren. Deze omgeving creëert een ideale setting voor het presenteren van uw oplossingen. Het is echter ook een uitdagende milieu test als gevolg van de barre klimatologische omstandigheden zoals hoge windsnelheden, hoge UV-factor en zout. Een succesvolle prestatie op Aruba levert dan ook een echte kwaliteit zegel en toekomstig selling point.

SCA biedt een professioneel beheerde onderzoek, test- en demonstratie-omgeving gecoördineerd door Caribbean Branch Office TNO. In combinatie met de mogelijkheid om met de toekomstige eindgebruikers, zoals nutsbedrijven, bouwers en consumenten te werken, vormt SCA een lanceerplatform voor uw producten in de regio.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie en contact kun u contact opnemen met Robert-Jan Moons. Onder “downloads” vindt u onze algemene brochure over SCA en de partner brochure.

Nieuws

Nederlandse bedrijven werken mee aan duurzaam Aruba

14 juli 2017
Zes Nederlandse bedrijven hebben getekend voor beoogde deelname aan de zogeheten Smart Community Aruba, een duurzame woonwijk die momenteel op het eiland wordt gebouwd. Hiermee zullen zij hun innovatieve... Lees verder

Contact

Drs. Jan Ebbing

  • aruba
  • caribbean
  • duurzame energie
E-mail

ECN part of TNO

Innovaties drijvende kracht achter de energietransitie

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.