Ons werk

TNO zet het Center for Global Prosperity op

Big data is overal. Door het combineren grote hoeveelheden data met slimme computertechnieken kunnen we steeds betere toekomstvoorspellingen doen. Het Center for Global Prosperity, dat door TNO en Professor Guus Berkhout is opgezet, biedt de faciliteiten en technieken om deze big data analyses uit te voeren.

Banken gebruiken big data om aandelenkoersen te voorspellen. Supermarkten voorspellen je koopgedrag, en weten soms zelfs eerder dan jijzelf dat je zwanger bent. Maar, big data -technieken kunnen ook worden toegepast in ontwikkelingsvraagstukken: In welke landen komt de bevolking snel uit de armoede? En waar niet? Waardoor komt dat? Wat kunnen we hiervan leren? En wat is het effect daarvan op de vraag naar energie, water of voedsel? Hoe moet onze maatschappij georganiseerd zijn om iedereen een menswaardig bestaan te bieden binnen de ecologische grenzen van de planeet?

Doel Center for Global Prosperity

Het Center for Global Prosperity richt op big data analyses met als doel:

  • in kaart te brengen wat het tempo en de gevolgen zijn van toekomstige welvaartsstijging
  • te leren van de socio-economische succesfactoren
  • het effect van interventies via realtime data te monitoren

Dr. Heather Griffioen-Young

Contact

Dr. Heather Griffioen-Young

E-mail

ECN part of TNO

Innovaties drijvende kracht achter de energietransitie

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.