In INDUCE biedt een consortium van energieadviseurs, netwerkorganisaties en wetenschappers aan bedrijven in de Europese agro-food sector (Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk) een unieke kans om een maatwerk advies- en trainingsprogramma voor energiemanagement samen te stellen voor hun organisatie. Grootschalige uitrol van het resulterende programma en toolkit is onderdeel van dit project, dat loopt van 2018-2020.

Bent u trainer of adviseur op het gebied van energiebeheer en wilt u uw vaardigheden verbeteren?

Wilt u dat uw bedrijf een meer energie-efficiënte cultuur aanneemt en weet u niet zeker wat u nu moet doen?

Lees dan verder.

Naar een duurzame agro-food industrie: Capacity building voor effectief energiemanagement (INDUCE)

INDUCE ontwikkelt een methodiek voor de implementatie van capacity building programma’s op maat voor energiemanagement, waarin drijfveren van de medewerkers en de organisatiecultuur centraal staan.

INDUCE project impact

Samen werken aan effectief energiemanagement

Samen met 15 pilotbedrijven, variërend van MKB tot multinationals, ontwikkelen en testen we trainingen en workshopformats die een energie-efficiënte cultuur bevorderen. De bedrijven investeren alleen manuren, omdat de uitgaven van het projectteam worden gefinancierd.

Het projectteam bestaat uit ervaren sociale wetenschappers, trainers, ingenieurs en leden van de netwerkorganisaties van de agro-food sector in Nederland (TNO, KWA, FNLI), Spanje (CIRCE, FIAB), Frankrijk (ACTIA) en Duitsland (Fraunhofer ISI, Ökotec, FPI). SYNYO is verantwoordelijk voor de projectcommunicatie.

Het uit de pilots resulterende trainingsmateriaal en tools zullen beschikbaar worden gemaakt via het INDUCE ONLINE PLATFORM, te gebruiken door trainers bij hun energieadvies aan bedrijven. Deze materialen zijn de bouwstenen van de INDUCE METHODIEK, een manier om trainingsmethoden en materialen te ontwikkelen die zowel evidence-based zijn als afgestemd op de unieke behoeften van bedrijven.

Actieve betrokkenheid van experts en bedrijven op het gebied van energiemanagement

De energieadviseurs die bij INDUCE zijn betrokken, zullen als eerste praktische ervaring opdoen met de INDUCE METHODIEK. We zullen een train-the-trainer-programma ontwikkelen om deze methodologie te delen met minstens 60 trainers. Energieadviseurs kunnen dit programma gratis volgen wanneer zij de training als tegenprestatie uitvoeren in minstens vijf bedrijven (of locaties van het bedrijf waar u werkt). Op deze manier krijgen 300 extra bedrijven de kans om training te ontvangen (binnen de projectduur).

Hoe kunt U deelnemen aan het project

Als u een energieadviseur bent, dan kunt u dit programma gratis volgen als u de training als tegenprestatie uitvoert in minstens vijf bedrijven (of locaties van het bedrijf waar u werkt). Op deze manier kunnen we 300 extra bedrijven de kans geven om training te ontvangen binnen de projectduur!

Voor Nederland is het aanspreekpunt voor deelname de FNLI. Het Nederlandse trainingsbedrijf is KWA bedrijfsadviseurs. Hun contactgegevens vindt u hieronder. U kunt uiteraard ook contact opnemen met TNO, of via de algemene projectwebsite.

De rol van TNO

TNO analyseert bestaande trainingen en cursussen op het gebied van energiemanagement. Verder verzamelen wij alle benodigde informatie van de pilotbedrijven om een ​baseline voor het project te ontwikkelen, waarmee later de trainingseffecten kunnen worden vastgesteld.Tijdens het project zijn wij tevens de hoofdverantwoordelijke voor het verwerken van culturele, organisatorische en gedragsaspecten in de INDUCE METHODIEK en in het INDUCE ONLINE PLATFORM.

Financiering en duur

INDUCE wordt gefinancierd door de Europese Commissie (Horizon 2020) en loopt van 2018 tot 2020.

Ook uw energiemanagement verbeteren?

Neem contact op met FNLI: Michelle Mijnders, 070 336 51 50 of [email protected]

Ja, ik doe mee
Downloads
Ons werk

In de versnelling voor een klimaatneutrale gebouwde omgeving in 2050

Nederland staat voor een grote uitdaging. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de gebouwde omgeving in 2050 CO2-neutraal moet zijn. De komende 29 jaar moeten daarom zeven miljoen huizen en één miljoen... Lees verder