Hoogwaardige voedselproducten

Fabrikanten willen efficiënt en duurzaam produceren én voldoen aan de kwaliteitseisen van consumenten. Daarbij geldt: kwaliteit is belangrijk maar taste is king! TNO combineert kwaliteitseisen voor smaak, gezondheid en duurzaamheid. We overzien het speelveld, kennen de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en onderkennen de industriële belangen. We werken in partnerships en zodra een product naar de markt kan, laten wij het los.

TNO houdt zich vooral bezig met de ontwikkeling van nieuwe technologie gebaseerd op nieuwe combinaties van wetenschappelijke ontwikkeling, maatschappelijke vraag en industriële belangen. Een typisch voorbeeld hiervan is 3D food printing.

Uiteenlopende mogelijkheden bij hoogwaardige voedselproductie

TNO werkt op het onderwerp van hoogwaardige voedselproducten met name voor nationale en internationale producenten van levensmiddelen en fabrikanten die zich bezighouden met het winnen van ingrediënten uit primaire grondstoffen.
Deze partijen kunnen bij TNO onder meer terecht voor:

  • Gezondere productsamenstelling waarmee we producten helpen te verbeteren, bijvoorbeeld door ongezonde ingrediënten te vervangen door gezondere.
  • Clean label waarbij we fabrikanten ondersteunen bij het natuurlijk vermarkten van producten. Dit zowel door het vervangen van ingrediënten door ‘clean’ alternatieven als door het natuurlijk weergeven van producten.
  • Efficiënte en duurzame processen. Door de processtappen te verbeteren kunnen producenten verlies van grondstof voorkomen, gebruik van energie verlagen en de kwaliteit van producten verhogen.
  • Op natuurlijke wijze verlengen van houdbaarheid. Door zonder chemicaliën maar met natuurlijke bewerking en procestechnologie, zoals bijvoorbeeld stoom, te zorgen voor langere houdbaarheid.
  • Ontwikkelen van duurzame ingrediënten. Bijvoorbeeld het winnen van eiwitten uit groentesnijafval.
Nieuws

TNO genomineerd voor Europese prijs met Peijnenburg zero

27 september 2017
Peijnenburg wilde de suikerinhoud van haar traditionele ontbijtkoek met 40% verlagen, toen zij aansloot bij een onderzoeksconsortium onder leiding van TNO. Op het moment dat het project na 3 jaar was... Lees verder

Biomedical Health

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.