Ons werk

Blijvende gedragsverandering is de sleutel tot genezing van leefstijlziekten

Leefstijlziekten veroorzaken veel leed en kosten de maatschappij veel geld. Door deze ziekten te voorkomen of te genezen kunnen veel mensen een beter leven leiden. Maar ook kan veel geld worden bespaard als deze mensen normaal hun werk kunnen doen en geen of minder gebruik maken van de zorg. TNO wil bijdragen aan het ontwikkelen van innovaties die het patienten mogelijk maakt hun leeftstijl blijvend te veranderen en zo bij te dragen aan genezing.

Leefstijlziekten zijn te genezen

Er zijn veel studies gedaan die er op wijzen dat leefstijlziekten omkeerbaar zijn door tijdige en ingrijpende leefstijlverandering. In veel gevallen blijkt dat verandering in leefstijl direct leidt tot een verbetering in de situatie van de persoon. Hierbij gaat het vooral om eetpatroon en lichamelijke activiteit, maar ook om mentale en cognitieve aspecten. De uitdagingen hierbij zijn om de gezondheidszorg, maatschappelijke en persoonlijke omgevingsfactoren alsmede de individueel benodigde gedragsverandering duurzaam om te buigen zodat optimale ondersteuning wordt geboden voor behoud van de ingezette verbetering. Op deze wijze worden gedragsveranderingen ontwikkeld die passen bij individuele profielen en behoeften.

Investeren in leefstijlziekten levert veel op

Mensen met leefstijlziekten kunnen veel hinder van hun ziekte hebben. En het kost ook veel geld: voor een iemand met diabetes type 2 worden in totaal gemiddeld meer dan 130.000 euro kosten gemaakt. Ruwweg de helft hiervan zijn zorgkosten. De andere helft is gerelateerd aan productiviteitsverlies in werk. Samen met partners onderzoekt TNO hoe met optimaal leefstijladvies mensen gezonder kunnen worden. Dit reduceert en voorkomt kosten en beter nog, het zorgt dat mensen geen patiënt meer zijn. TNO heeft een analyse laten maken waarin de besparingen van het genezen van Type 2 Diabetes op een rijtje zijn gezet. Neem contact met ons op zodat we deze analyse met u kunnen delen.

TNO start een programma voor onderzoek en impact

Effectief en duurzaam leefstijladvies is niet makkelijk. TNO wil oplossingen en aanpakken ontwikkelen die mensen ondersteunen om hun leefstijl blijvend te veranderen. Verschillende dingen zijn nodig. Denk aan nieuwe diagnostiek om de juiste voedingsadviezen te krijgen en op maat ontwikkelde bewegings-, voorlichting- en motivatieprogramma’s.

Een maximaal rendement bereiken we samen

Uiteraard kan TNO dit niet alleen. Wij nodigen u uit om aan te sluiten bij dit initiatief om de opmars van leefstijlziekten een halt toe te roepen en Nederland de gezondste delta van Europa te maken. Hiervoor is kennis en kunde nodig, maar uiteraard ook geld. Maar het levert ook wat op. We kunnen het leven van veel burgers echt verbeteren! Daarnaast zal een investering in dit programma zich op korte termijn uitbetalen in verminderde maatschappelijke kosten, gezondere werknemers en een stroom aan mogelijke nieuwe producten en services. Kortom, een beter rendement kunnen we ons niet voorstellen!

Doe dus met ons mee en neem contact op om meer te horen over dit programma.

Nieuws

Leefstijl als medicijn voor diabetes type 2

28 november 2016
Het aantal mensen met diabetes type 2 groeit explosief. Nu krijgen patiënten vooral medicijnen, maar er bestaat een beter alternatief: een andere leefstijl. Veel mensen kunnen goed genezen door anders... Lees verder
Nieuws

TNO onderzoekspartner van Habit, pionier op het gebied van gepersonaliseerde voeding

26 oktober 2016
Als toonaangevende, onafhankelijke Europese onderzoeksorganisatie legt TNO de wetenschappelijke basis voor Habit, een baanbrekend bedrijf dat actief is op het gebied van gepersonaliseerde voeding. De unieke... Lees verder

Drs. Wim van Hartingsveldt

Contact

Drs. Wim van Hartingsveldt

E-mail

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.