Ons werk

Opleiding Jeugdarts

Wil jij in staat zijn een adequate bijdrage te leveren aan het bevorderen van de gezondheid van de jeugd in jouw regio? Dan is het belangrijk om te beschikken over de juiste competenties. TNO biedt hiervoor de opleiding Jeugdarts KNMG, 1e fase opleiding arts Maatschappij en Gezondheid.

De opleiding kent 2 startmomenten per jaar met tussentijdse instroommogelijkheid. De opleiding arts Maatschappij en Gezondheid (M&G) bestaat uit twee fasen. De cursorische delen van de profielopleidingen van de eerste fase duren twee jaar en zijn beroepsgericht. Deze fase wordt afgesloten met een registratie door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) in het desbetreffende profiel. De tweede fase duurt eveneens twee jaar en is gericht op beleid, management en wetenschappelijk onderzoek. Na succesvol afsluiten van deze fase volgt een registratie als arts M&G in het BIG-register. Lees meer over de opleiding/startmomenten, het curriculum, de opleidingsduur en de subsidiemogelijkheden in de brochure.

Start- en instroommogelijkheden

Instroom januari 2018 (Leiden)
Start april 2018 (regio Eindhoven)
Instroom september 2018 (regio Eindhoven)
Start september 2018 (Leiden)

Kosten eerste fase

In 2018 bedragen de kosten voor de volledige eerste fase EUR 29.500,-. Dit is inclusief het profielonderwijs, de sociaal geneeskundige basismodulen en inhalen van gemist onderwijs. Exclusief zijn kosten voor de leermiddelen, de inschrijving in het opleidingsregister van de RGS en keuzeonderwijs. Afhankelijk van het gevolgde onderwijs bedragen deze laatst genoemde kosten, ongeveer € 3.000,- excl. extra begeleidingsuren (opleiding op maat). Meer informatie over de opleiding 2018 kunt u nalezen in de folder die u hieronder aantreft in de rubriek downloads.

Aanmelden en informatie Opleiding Jeugdarts

n.b. Sla voor gebruik de pdf eerst lokaal op met een unieke naam door op de link met de rechtermuisknop te klikken. Open Acrobat Reader en ga vervolgens naar de locatie waar het bestand is opgeslagen om de template in te vullen en te verzenden.

Aanmelden en informatie

U kunt zich aanmelden voor de opleiding door middel van het formulier (PDF) onder Downloads. U kunt ook contact opnemen met ons via onderwijs@tno.nl

e-mail

Terugkomdagen

Terugkomdagen voor opleiders en artsen met gedelegeerde taken vinden plaats op:

15 maart 2018

Perfectionisme van aios, wat is uw rol? Lees meer.

8 november 2018

Het thema voor deze terugkomdag is nog niet vastgesteld. Ideeën hiervoor zijn welkom en kunt u mailen naar onderwijs@tno.nl onder vermelding van ‘terugkomdagen’.

 Voor praktische informatie (aanmelden en kosten) lees hier.

 

Terugkomdag 15 maart 2018

  • Perfectionisme van aios, wat is uw rol?
    ‘De lat nog iets hoger leggen, alles nog een keer goed nakijken, de puntjes op de i zetten…’. Een zekere mate van perfectionisme draagt bij aan kwalitatief goede prestaties. Echter: te veel perfectionisme kan de professionele ontwikkeling van aios behoorlijk in de weg staan. Centrale vragen tijdens de terugkomdag zijn: Wat is perfectionisme? Op welke wijze hebben/krijgen opleiders hier mee te maken? Op welke signalen moet u letten? Hoe kunt u aios begeleiden bij een ‘te veel’ aan perfectionisme?
    Docenten: wordt nog bekend gemaakt.

Praktische informatie terugkomdagen
De terugkomdagen duren van 9.30u – 16.40u (inloop vanaf 9.15u) en vinden plaats bij TNO op de Schipholweg 77-89 in Leiden.
De kosten bedragen € 385,00 (incl. lunch).
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar onderwijs@tno.nl onder vermelding van ‘aanmelding terugkomdag’. Na aanmelding ontvangt u een ontvangstbevestiging.
Het maximaal aantal deelnemers is 24. Bij overschrijding van dit aantal wordt u op een wachtlijst geplaatst.

Ons werk

Terugkomdagen opleiders en artsen met gedelegeerde taken

Voor praktijkopleiders/ artsen met gedelegeerde taken organiseert het team Onderwijs en Professie van TNO op 15 maart 2018 en 8 november 2018 een terugkomdag. Lees verder

Locatie Leiden - Schipholweg

Schipholweg 77-89
2316 ZL Leiden

Secretariaat Onderwijs

Contact
E-mail

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.