Ons werk

Toekomst van Werk

De manier waarop mensen werken, verandert snel. Nieuwe technologieën zijn steeds vaker disruptief. Wat gisteren nog nieuw was, is vandaag alweer achterhaald. Dat vraagt om vaardigheden die voortdurend aangepast worden en arbeidsverhoudingen die kennis en innovatie ondersteunen. Tegelijk globaliseert de economie, en vergrijst de bevolking. Hoe kunnen organisaties daarmee omgaan?

Business Developer Rob van der Maarel: “Wij helpen organisaties om TOP-fit te worden en blijven, waarbij TOP staat voor technologie, organisatie en personeel.”

Sociale innovatie

Slim werken vraagt om innovatie. Technologische innovaties slagen echter alleen als ze goed zijn ingebed in de werkcontext. Het personeel moet ermee aan de slag en de organisatie moet erop zijn ingericht. Sociale innovatie is daarom cruciaal. Dat is TOP: in turbulente tijden floreren organisaties als ze technologie in balans brengen met personeel en organisatie.

Inzicht geven

Hoe stem je als organisatie je beleid af op alle veranderingen? TNO biedt inzicht. We schetsen bijvoorbeeld wat de gevolgen van digitalisering en robotisering zijn voor de human capital-agenda van een sector. We laten onder meer zien welke technologieën organisaties kunnen inzetten, welke vaardigheden daarvoor nodig zijn en wat dit van de organisatie vraagt. Inzicht bieden we ook door aanpakken te evalueren: wat werkt en wat niet?

TOP-combinaties

Organisaties schakelen ons in om TOP-combinaties te ontwikkelen. Een TOP-combinatie is die combinatie van technologie, personeel en de organisatie van arbeid, die voor een specifieke organisatie het productiefst is. Het gaat dan bijvoorbeeld over de mogelijkheid om robotisering en mensenwerk te combineren. Wat zijn daarvan de veiligheidsaspecten en de gevolgen voor de inzetbaarheid van het personeel? Met onderzoek, experimenten of fieldlabs zoeken wij dat uit.

Tools en applicaties

We ontwikkelen tools en applicaties die het mogelijk maker om slimmer te werken. Een voorbeeld daarvan is de flextool. Die helpt organisaties een optimale mix te maken van flexibele en vaste arbeid.

Samenwerking

TNO is de ontwikkelpartner voor organisaties en sectoren die slim willen werken. Ook de oplossingen die we zelf ontwikkelen, brengen we samen met partners op de markt. En we adviseren organisaties over samenwerkingsmogelijkheden met andere partijen. Wilt u een TOP-fitte organisatie? Neem dan contact op.

Voor meer over het Technology Impact Method (TIM)

Lees het Infoblad

Wilt u meer weten over de toekomst van werk?

Download de whitepaper

Whitepaper
Ons werk

EUWIN, Europees leernetwerk voor 'workplace innovation'

De Europese Commissie wil met innovatie en groei (Mission for Growth) Europa uit de crisis halen. Eén van de middelen hierbij is een Europees leernetwerk voor workplace innovation (innovatieve arbeidsorganisatie):... Lees verder

Contact
E-mail

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.