Flexlines is gefinancierd binnen het Interreg V-programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
Het doel is om makkelijk toegang te creëren tot de fabricage van flexibele prototypes van elektronica. Universiteiten en bedrijven kunnen contact opnemen met één 'service-loket' met hun verzoeken met betrekking tot mogelijke functionele demonstratoren op basis van flexibele elektronica. Op deze manier kunnen ze hun ideeën laten verwerken in flexibele en goedkope elektronische toepassingen. De nadruk zal liggen op partijen die niet vertrouwd zijn met onderliggende technologieën. Daarnaast worden projectdiensten voor meerdere klanten tegelijk ontwikkeld voor flexibele elektronica. Dit maakt het mogelijk om de fabricagekosten te verlagen door meerdere klantprototypes te delen tijdens dezelfde productierun.
Als onderdeel van de ontwikkeling van dit serviceloket zijn de projectpartners er inmiddels in geslaagd om hun workflows zodanig op elkaar af te stemmen dat het proces van een aanvraag van een klant naar de realisatie en tot en met een demonstrator soepel zal verlopen.
Meer informatie is te vinden op de website van Flexlines.
Dunne-filmelektronica en hybride geprinte electronica voor Internet of Things bieden eindeloze mogelijkheden, zoals draagbare sensoren, dunne-filmelektronica in producten voor gebruikersinteractie, 'slimme' winkelschappen, digitale schermen, verlichting. Deze technologie biedt meer en tegelijk goedkopere mogelijkheden. Het project is in 2018 gestart en technische ontwikkelingen binnen het project hebben geleid tot enkele hoogtepunten:
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!