Industrial Instrumentation

In sterk concurrerende bedrijfstakken is geavanceerde instrumentatie voor monitoring en gegevensverwerking essentieel. Voor bedrijven die hun kosten willen beheersen en hun productie binnen Europa willen houden, is het streven naar nul defecten alleen haalbaar met de meest geavanceerde instrumentatie. TNO werkt samen met fabrikanten, wetenschappelijke instituten en de verwerkende industrie om die instrumentatie te realiseren en te valideren.

TNO beschikt over de benodigde expertise en faciliteiten voor het ontwerpen en ontwikkelen van praktisch inzetbare instrumentatieoplossingen voor industrie en wetenschap. We zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van instrumenten voor gebruik onder extreme omstandigheden, zoals bij extreem hoge snelheden, in veeleisende omgevingen, of wanneer extreme precisie is vereist. TNO werkt bij direct samen met producenten van apparatuur en spelers uit de industrie in private partnerschappen of publiek-private samenwerkingen. Zo kan TNO haar technologieën en expertise vertalen in innovatieve oplossingen voor nieuwe toepassingsgebieden en deze beschikbaar maken voor massaproductie. TNO helpt bij het realiseren van totale procesbeheersing, lagere productiekosten en 100% opbrengst voor de verwerkende industrie, de microassemblage-industrie en de landbouw. Dezelfde technologieën worden gebruikt om instrumenten te bouwen voor wetenschappelijk gebruik, bijvoorbeeld in kernfusiereactoren, medische apparatuur en deeltjesversnellers.

Proof of concept

Van radiofrequenties tot optica, en van akoestiek tot sensoren – TNO biedt voor een groot aantal toepassingsgebieden architectuur, ontwerpen en techniek voor instrumentatieoplossingen die inzetbaar zijn in de praktijk.
Met de beproefde methodologie van TNO kunnen de meest geavanceerde ideeën worden gerealiseerd, zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Wij zijn betrokken bij het gehele ontwikkelproces voor instrumentatie. Dankzij onze geavanceerde faciliteiten en unieke expertise kunnen wij:

  • Specificeren
  • Ontwerpen
  • Realiseren
  • Afstemmen
  • Kalibreren
  • Valideren
  • Gegevens verwerken
  • Totale procesbeheersing realiseren

Een recente innovatie van TNO heeft een enorme impact gehad op het gebied van alternatieve energie. Met onze endoscopen voor het meten van de plasmatemperatuur in kernfusiereactors wordt accurate monitoring mogelijk bij temperaturen tot 100 miljoen graden Celsius. Dat is een belangrijke doorbraak in de ontwikkeling van deze groene energiebron.

Effectieve samenwerking

Voor TNO is de samenwerking met producenten, eindgebruikers en wetenschappers van essentieel belang. Of we nu de voorsprong op de concurrentie van één bedrijf aan het vergroten zijn, of technologie ontwikkelen die een hele bedrijfstak ten goede komt - TNO deelt kennis en expertise met iedereen die deze nodig heeft. Van de productie van instrumenten tot en met hun toepassing en de verwerking van gegevens.

Semiconductor Equipment

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.