Ons werk

3D printing

3D printen is een productietechnologie die in Smart Industry grote impact zal hebben. De technologie, ook wel Additive Manufactoring genoemd wordt nog niet grootschalig door de industrie gebruikt doordat het vaak nog te duur is. TNO doet onderzoek om 3D printen industrieel toepasbaar te maken (sneller, goedkoper, flexibeler, kwaliteit).

Bij 3D printen worden producten of onderdelen laag voor laag opgebouwd. Dit heeft als resultaat dat producten op maat gemaakt kunnen worden, denk hierbij aan de ontwikkeling van 3D geprinte hightech producten, elektronische apparatuur, voeding en medische applicaties. Deze technologie biedt velen voordelen ten opzichte van conventionele productie. Het maakt de productie van complexe en op maat gemaakte producten mogelijk voor een lagere prijs. Daarnaast maakt het de productie van multi-materiaal producten mogelijk.

AMSYSTEMS Center

TNO en de TU Eindhoven hebben jarenlange ervaring met 3D printen en hebben daarom hun krachten gebundeld in het innovatiecentrum AMSYSTEMS Center. Dit is een mooi voorbeeld van kennisdelen.  Het innovatiecentrum richt zich op het ontwikkelen van volledig nieuwe waardeketens, op basis van de volgende generatie multi-materiaal 3D print technologieën. TNO en de TU Eindhoven integreren de innovatieprogramma’s op dit terrein, delen R&D faciliteiten delen en leiden gezamenlijk experts op. Bezoek voor meer informatie de website van AMSYSTEMS Center.

3D print in uw bedrijf?

Benieuwd welke kansen 3D print technologie biedt binnen uw bedrijf of wilt u meer informatie over deze productietechnologie? Neem contact op met Erwin Meinders.

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.