Ons werk

BioLinX partnering en ondersteuning van biobased innovaties

Europese R&D-projecten bieden vaak maar beperkte ruimte voor het commercialiseren van innovaties. Als een project afloopt, vormen nieuwe partners, financiering en toepassing grote uitdagingen. Met het BioLinX-project ondersteunen TNO en haar 7 partners biobased ondernemers bij dergelijke uitdagingen.

Het BioLinX-project ondersteunt deelnemers uit FP7 en H2020 projecten bij het (verder) commercialiseren van biobased innovaties, door hen in contact te brengen met nieuwe partners en te introduceren in regionale netwerken, door toegang te bieden tot financiering en door trainingen te geven, o.a. op het gebied van Partnering, Intellectual Property en Venture Capital. De focus ligt daarbij op biobased processen en producten op basis van agro- & bosbouwresiduen. Doel is om het TRL-niveau omhoog en om de time-to-market omlaag te krijgen. Binnen BioLinX scouten en identificeren we kansrijke innovaties en bepalen we samen met de betrokken ’innovatie eigenaren’ de best mogelijke wijze van (verdere) ondersteuning, zie onderstaand figuur.

Versneller van innovatie

Biolinx biedt een partnering- en intelligenceplatform dat deelnemers helpt om hun professionele netwerk in de Europese bioeconomie verder op te bouwen en te versterken. Het platform verschaft uitgebreide informatie over duizenden organisaties in de Europese bioeconomie: experts en hun expertise, de huidige subsidieprogramma's en -projecten, vraag & aanbod, producten en services, relevante events, vacatures en meer.

In het Biolinx-project werkt TNO samen met zeven Europese partners: PNO, DECHEMA, SP, Europe Unlimited, Innovation Engineering en SC Sviluppo Chimica. De West-Brabantse ontwikkelingsorganisatie REWIN is de consortiumleider.

Geïnteresseerd?

Bent u als ‘innovator’ actief in een Europees project of bent u een ondernemer in de biobased economy? Bezoekt u dan de website van BioLinX en registreer u als deelnemer. Registratie en gebruik van het platform is gratis.

BIO-TIC

BioLinX bouwt voort op het BIO-TIC EU-project, dat was gericht op de ontwikkeling van een Europese roadmap voor een biobased industriële biotechnologie. Zie voor de resultaten de website van BIO-TIC.

Geinteresseerd?

Registreer u hier als deelnemer

naar biolinx-project.eu
Contact

Dr. Roald Suurs

  • Transitie
  • Innovatiesysteem
  • Strategie beleid
E-mail

Wil je de laatste ontwikkelingen volgen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.