Ons werk

Continue kristallisatie

Geïntensiveerde separatie door middel van continue kristallisatie is een methode die niet zonder uitdagingen is. TNO is als geen ander in staat om die uitdagingen het hoofd te bieden, dankzij onze expertise en uitgebreide ervaring op dit gebied. Producenten van fijnchemicaliën vertrouwen op ons voor het versnellen van de marktontwikkeling, plus een betere aansturing en vergroting van de productie bij verschillende kristallisatiemethodes.

De overstap van batchprocessen naar continureactors betekent dat de productie van fijnchemicaliën efficiënter en tegen lagere kosten kan plaatsvinden. Maar het is belangrijk dat het proces in één keer goed verloopt: de geproduceerde deeltjes moeten niet alleen een zuivere samenstelling hebben, maar ook voldoen aan exacte normen met betrekking tot grootte, vorm en structuur. Bij TNO gebruiken wij onze uitgebreide kennis en expertise op dit gebied om producenten van fijnchemicaliën te voorzien van hulpmiddelen op maat waarmee zij optimaal kunnen profiteren van continue kristallisatie. Dankzij nieuwe verbeteringen in het kristallisatieproces kunnen de kosten worden verlaagd en de kwaliteit en procesbeheersing worden verbeterd bij de productie van ingrediënten die worden geleverd aan de farmaceutische industrie, de levensmiddelenindustrie en fabrikanten van huishoudelijke producten. Dankzij onze ervaring met deze technologie, in combinatie met onze toegang tot het nieuwste onderzoek, is TNO de ideale partner voor bedrijven die consistente en zuivere deeltjes met grote fysieke exactheid willen produceren.

Ongeëvenaarde expertise

Er zijn diverse vormen van geïntensiveerde separatie. TNO heeft de meeste kennis en ervaring op het gebied van kristallisatie. Wij hebben diverse octrooien op methodologieën en technologieën en beschikken over een breed spectrum aan expertise op het gebied van kristallisatie, inclusief technieken als HiGee, Template Induced, Electro/Plasma Spray en Print Nozzle Spray. De meeste mogelijkheden biedt echter het gebruik van Pulsating Helix-kristallisatie, waarvoor wij innovaties hebben geoctrooieerd die uniek zijn binnen de markt. Bij een recent project voor de levensmiddelenindustrie is gebruik gemaakt van een innovatie met Pulsating Helix Cooling-kristallisatie om vetdeeltjes tot een unieke structuur van bijzondere kwaliteit te laten kristalliseren. Dankzij deze innovatie, die exact voldeed aan de specificaties van onze cliënt, veranderde de smelttemperatuur van de vetdeeltjes, met een specifieke smaak en textuur als resultaat.

Productieve samenwerkingen

Naast projecten die direct in opdracht van chemische bedrijven worden uitgevoerd, werkt TNO ook samen met spelers binnen de industrie en leveranciers van procesapparatuur aan de ontwikkeling van een gezamenlijk R&D-programma gericht op de toepassing van technologie voor procesintensificatie binnen de chemische industrie. Door middel van zakelijke samenwerkingen helpt TNO haar klanten om hun ambities te koppelen aan de hulpmiddelen die daarvoor nodig zijn. Op het gebied van continue kristallisatie speelt TNO een leidende rol binnen de industrie wat betreft technologieën en methodologieën voor de reproduceerbare productie van zuivere deeltjes die exact aan bepaalde specificaties voldoen. Wij besparen onze klanten tijd en geld door de meest innovatieve oplossingen te leveren. Bedrijven die een samenwerking willen aangaan of hun eigen project willen ontwikkelen, worden uitgenodigd om contact op te nemen met TNO. Onze expertise op het gebied van continue kristallisatie is inzetbaar bij het oplossen van een groot aantal van de uitdagingen waarmee onze partners worden geconfronteerd.

Nieuws

TNO bij Holst Centre lanceert 3D batterij spinoff LionVolt

03 maart 2021
TNO hevelt haar 3D batterij activiteiten over uit Holst Centre naar een spinoff genaamd LionVolt BV. Door LionVolt komt de ontwikkeling van een revolutionaire vaste-stof batterij in een hogere versnelling.... Lees verder
Nieuws

Relement vestigt zich op Green Chemistry Campus

02 maart 2021
TNO’s Biorizon spin-off Relement vestigt zich op de Green Chemistry Campus. Het bedrijf gaat op commerciële schaal bio-aromaten produceren en verkopen voor toepassing in onder meer smeermiddelen en coatings.... Lees verder
Nieuws

Jaaroverzicht 2020: TNO in de media

24 december 2020
Doelgericht innoveren, dat is waar TNO voor staat. Dat doen we niet alleen, maar samen met bedrijven, overheden en tal van organisaties. Lees verder

Contact

Dr. ir. Mark Roelands

  • process development
  • proces ontwikkeling
  • separation technology
  • scheidingstechnologie
  • crystallization

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.