Ons werk

Big Data Value Center

Het Big Data Value Center (afgekort BDVC) is een uniek open innovatie platform met een fysieke plek in Almere waar verschillende organisaties en partijen experimenteren met (big) data. In het centrum creëren we concrete meerwaarde uit data. Dit levert nieuwe kennis, inzichten en businesscases op waarmee bedrijven direct aan de slag kunnen.

Het Big Data Value Center is een initiatief van de Economic Development Board Almere in samenwerking met TNO, SURFsara, eScience Center, Amsterdam Economic Board en de Economic Board Utrecht.

Meer waarde uit data

Het woord ‘value’ is belangrijk in de naamgeving van het centrum. Data leveren meer waarde op als je er slimme dingen mee doet, zoals het maken van nieuwe combinaties die eerder niet mogelijk waren of teveel tijd kostten. Waarde is voor ons meer dan euro’s alleen: waarde gaat ook over persoonlijk welzijn, sociale betrokkenheid en duurzaamheid.

In het BDVC tonen wij aan dat het interessant is voor organisaties om meer met hun eigen én andere datasets te doen. Het BDVC biedt een veilige omgeving waarin gericht en gestructureerd met data kan worden geëxperimenteerd en een oplossing gevonden kan worden voor uw (big) datavraagstuk. Het BDVC levert altijd maatwerk, geen een organisatie is immers hetzelfde.

'It's not about the dataset, it's about the mindset.'

Contact
E-mail

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.