Information Creation – van data naar informatie

'Big data' is inmiddels een begrip. Via tal van systemen en apparaten komt er enorm veel informatie beschikbaar. Denk alleen al aan de vele sensorsystemen zoals bewakingscamera's, lussen in het wegdek, sensoren voor dijkbewaking of in smartphones. Informatie creatie heeft tot doel data uit alle denkbare bronnen te combineren en deze zodanig te bewerken dat er waardevolle informatie ontstaat.

Ons eerste speerpunt is ervoor zorgen dat de maatschappij gericht kan profiteren van de vloedgolf aan data die op ons af komt. We bouwen technische platformen waarin grote hoeveelheden data uit verschillende bronnen samenkomen, worden gemeten, gecombineerd, geanalyseerd, geïnterpreteerd, gerangschikt en gevisualiseerd. Op die manier ontstaat er bruikbare en waardevolle informatie waarmee bedrijven en organisaties hun dienstverlening kunnen verbeteren.

Onze ambitie is de samenleving vooruit te helpen door toepassingen te ontwikkelen waardoor data op een intelligente manier zijn te verzamelen en te ontsluiten. TNO onderzoekt welke partijen hierbij een rol kunnen spelen, welke businessmodellen kansrijk zijn, welke technologieën en standaarden nodig zijn, hoe interoperabiliteit is te realiseren en hoe je met semantiek om moet gaan.

De tweede uitdaging richt zich op het transformeren van media & content delivery. Digitale media ontwikkelen zich razendsnel. Wij onderzoeken nieuwe vormen van interactie waarbij het automatisch annoteren van content om zo de vindbaarheid te bevorderen bijzondere aandacht heeft. Nieuwe productie- en consumptiemodellen vragen ook nieuwe modellen voor distributie. Die verschuift langzaam van broadcast naar on-demand, en van vast naar mobiel. Dit vraagt om innovatie in content distributienetwerken (CDNs) om ze meer content-aware te maken. Daarnaast is het belangrijk de verschillende CDNs te kunnen koppelen op basis van standaarden.

Nieuws

Nationale Big Data Infrastructuur geeft een boost aan precompetitief onderzoek

04 oktober 2017
Onderzoekers en bedrijven kunnen beter innoveren als ze gemakkelijk data met elkaar kunnen delen in een veilige omgeving. Om de waarde van gedistribueerde datasets te ontsluiten is een infrastructuur nodig... Lees verder
Nieuws

TNO en Seastar Labs (USA) maken automatische sportuitzendingen laagdrempelig

02 december 2016
Seastar Labs, een specialist in geavanceerde video processing technologie, en TNO gaan samen werken aan de ontwikkeling van een volledig geautomatiseerde productie van sportuitzendingen.  Het geïntegreerde... Lees verder
Nieuws

TNO en Almere gaan samenwerken in duurzaamheid, gezondheid en big data

04 februari 2015
Op 4 februari 2015 hebben in Almere de gemeente Almere en TNO een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met deze overeenkomst markeren TNO en gemeente Almere dat zij gezamenlijk uitdagingen aangaan op het... Lees verder

Roadmaps
Contact

Ir. Berry Vetjens

  • ICT
  • Digital Innovation
  • Cybersecurity
  • Next Economy
  • Blockchain
E-mail

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.