Vitale ICT-infrastructuren

ICT infrastructuren zijn continu in ontwikkeling. Nieuwe technologische ontwikkelingen worden toegepast, de wensen van gebruikers veranderen, evenals de omstandigheden waaronder deze infrastructuren worden gebruikt. Een vitale ICT infrastructuur biedt het hoofd aan al deze veranderingen.

Het aantal systemen, apparaten en toepassingen dat onderling communiceert neemt razendsnel toe. Vrijwel alle bedrijfstakken, van bankwezen en energiebedrijven tot de procesindustrie, zijn ervan afhankelijk. Ze moeten permanent beschikbaar zijn en goed beveiligd. Er ontstaat een buitengewoon complex geheel dat niemand meer kan overzien. TNO is gespecialiseerd in complexe vraagstukken en heeft kennis van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Daarom werken we voor en met bedrijfsleven en overheid in binnen- en buitenland aan ICT infrastructuren die klaar zijn voor de toekomst, betrouwbaar, veilig en duurzaam zijn.

We bedenken nieuwe concepten om netwerken en systemen zodanig te verbinden dat ze de gevraagde functionaliteit nu en in de toekomst kunnen bieden. We ontwerpen methoden om kwaliteit, continuïteit en veiligheid ervan te optimaliseren. Als onafhankelijke kennisinstelling heeft TNO nauw contact met zowel de leveranciers van netwerken en systemen als met de bedrijven die er gebruik van maken. Door onze expertise kunnen we verbanden leggen die afzonderlijke partijen niet zien. Zo kunnen we partijen laten samenwerken om tot verrassende innovaties te komen. We maken toekomstverkenningen en zijn actief in de relevante organisaties die nieuwe wereldwijde technologische standaarden creëren. We delen onze kennis en visie met de grote netwerkbouwers en operators om netwerken en systemen te optimaliseren.

Nieuws

TNO’er krijgt internationale prijs voor bijdrage aan betrouwbaarheid en optimalisatie van telecom-netwerken

14 september 2017
Op 7 september jl. heeft TNO’er Hans van den Berg de Arne Jensen Lifetime Achievement Award ontvangen. Lees verder
Nieuws

Stabiliteit internet niet in gevaar door uitbreiding domeinnaamextensies

02 augustus 2017
De recente invoering van ruim 1.100 nieuwe generieke topleveldomeinen (gTLD's) zoals .google en .amsterdam heeft niet geleid tot een degradatie van de stabiliteit en security van het root-DNS systeem.... Lees verder

Roadmaps

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.