Ons werk

SOCRATES

De belangrijkste doelstellingen van het SOCRATES ((Self-Optimisation and self-ConfiguRATion in wirelEss networks) project zijn de ontwikkeling, evaluatie en demonstratie van methoden en algoritmen voor self-configuration, self-optimisation en self-healing in draadloze- en mobiele netwerken.

Deze technieken maken het mogelijk dat de netwerken autonoom kunnen werken en zichzelf automatisch configureren ('plug-and-play'), optimaliseren en herstellen (bijvoorbeeld bij uitval van een basisstation). Het beheer van toekomstige mobiele netwerken zal hierdoor nog slechts een minimale betrokkenheid van mensen vergen, hetgeen een aanzienlijke besparing in de operationele kosten (OPEX) betekent. Daarnaast wordt ook een verbeterde kwaliteit van de communicatiediensten (Quality of Service) beoogd.

Het project, met een looptijd van drie jaar, wordt gecoördineerd door TNO. Verder bestaat het consortium uit twee grote leveranciers (Ericsson en Nokia Siemens Networks), een mobiele operator (Vodafone), een consultancy bedrijf (Atesio) en twee universitaire instellingen (TU Braunschweig en IBBT).

Prof. dr. Hans van den Berg

Contact

Prof. dr. Hans van den Berg

E-mail

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.