In de nabije toekomst zullen automatisch rijdende voertuigen op de openbare weg verschijnen. Om de veiligheid van automatisch rijden te garanderen dienen voertuigeigenaren een bewezen veiligheidsprestatie moeten aantonen. Niet alleen in normale situaties, maar ook bij onverwachte systeemstoringen of bedrijfsomstandigheden. TNO kan voertuigfabrikanten en hun leveranciers helpen in het bewijzen van de functionele veiligheid.

Hoe TNO kan ondersteunen?

TNO biedt ondersteuning bij het efficiënt bewijzen van voertuigveiligheidsprestaties door ontwikkelingsmethodologie en gereedschappen toe te passen op bestaande ontwerpprocessen en voertuigplatformen. Daarnaast helpt TNO wegbeheerders bij het opbouwen van de kennis en mogelijkheden voor de vereiste beoordeling van de veiligheidsprestaties van geautomatiseerde voertuigen.

Specifiek biedt TNO


  • Kennis en ervaring op het gebied van voertuigveiligheid (functioneel) en het opbouwen van cases rond voertuigveiligheid.
  • Ondersteuning bij het ontwerpen van geschikte architecturen voor hogere niveaus van automatisch rijden.
  • Hulpmiddelen voor het definiëren van veiligheidsgerelateerde vereisten voor voertuigen en definitie van onderhoudseisen.
  • Tools en oplossingen voor online voertuigveiligheid-monitoring en veiligheidsbeoordeling (drive-recorder).
  • Snellere ontwikkeling en definitie van veiligheidsvereisten voor hogere niveaus van automatisch rijden door software tools.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over wat TNO voor u kan betekenen om de veiligheid van uw voertuigen te bewijzen? Of u zoekt hulp bij het ontwerpen van architecturen van die veiligheid? Neem dan contact met ons op.

Contact

Emilia Silvas

  • Smart vehicles