Over TNO

Niet bekend met TNO?

TNO is de grootste Research & Technology Organisation (RTO) in Nederland en één van de grootste in Europa. We verbinden mensen en kennis om innovaties te creëren die de duurzame concurrentiekracht van de industrie en het welzijn van de samenleving vergroten. We werken voor een grote verscheidenheid aan klanten: overheden, het MKB, grote bedrijven, dienstverleners en NGO's. In lijn met de missie van TNO om de innovatieve kracht van de industrie te versterken, zijn de meeste van de uitvindingen beschikbaar voor derden. TNO bezit op dit moment bijna 900 patenten om te zorgen voor een adequate bescherming van zijn technologie. Om deze technologieën te valoriseren, heeft TNO het Technology Transfer Programma gecreëerd.

Technology transfer programma

De ambitie van het onlangs gelanceerde Technology Transfer Programma van TNO is om meer innovaties sneller op de markt te brengen. Gemiddeld nemen 20 teams deel aan het twee fasen-programma om de technologie en de markt te valideren. Het Technology Transfer Programma richt zich op de pre-seed fase waarin een interne technologie wordt voorbereid op het creëren van een nieuwe onderneming of een licentieovereenkomst naar een bestaand bedrijf. De pre-seed fase omvat voorbereidende activiteiten zoals het doen van marktonderzoek, het opstellen van een businessplan en het maken van afspraken tussen de toekomstige spin-off, TNO en andere belanghebbenden. Het Technology Transfer Office begeleidt deze spin-offs langs de route om een succesvolle marktintroductie te garanderen.

Voor Venture capitalists en strategische investeerders

Na het succesvol afronden van het Technology Transfer Programma hebben TNO spin-offs een gevalideerde waardepropositie en een businessplan. Dit omvat een toegewijd team en de nieuwste technologie die met IP-rechten wordt beschermd. TNO spin-offs zijn vaak op zoek naar externe investeerders en strategische partners die kunnen helpen bij het bouwen van de nieuwe onderneming en het lanceren van de eerste producten. Het Technology Transfer Programma maakt de bewezen en beschermde technologie van TNO toegankelijk voor investeerders. TNO als strategische partner kan een continue en betrouwbare dealstroom bieden met voorstellen voor uw pijplijn. Daarom kunt u als investeerder of strategische partner concurrentievoordeel behalen in een steeds veranderende markt.

Tech Transfer Update

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe Tech Transfer proposities dan kunt u zich hier abonneren op de kwartaalupdate.

Abonneer

TNO draagt ook bij aan de Sustainable Development Goals die zijn opgesteld door de UN.
Bij elke spin-off is de betreffende icoon toegevoegd.

Technology Transfer
Contact

Helene Tuit-van Meerten

  • Technology Transfer

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.