TNO werkt aan een veilige digitale wereld

Met een team van experts zetten we dagelijks de cyberveiligheid en – bedreiging in perspectief. Met nieuwe cyber security en resilience-concepten gaan wij de echte cyberuitdagingen aan. We komen met ‘game changers’ die zorgen voor preventie, detectie en herstel. Zo maken we de cyberwereld, en hiermee onze economie en samenleving, weerbaarder, veiliger en succesvoller.  We verrassen en innoveren.

En dat is hard nodig want onze afhankelijkheid van data infrastructuren en de apparaten die daarop zijn aangesloten wordt steeds groter. Onze digitale weerbaarheid loopt achter de feiten aan. Het aantal dreigingen en kwetsbaarheden neemt toe. Volgens het Cybersecurity Beeld Nederland 4 (CSBN4) gaat de grootste dreiging uit van staten en criminelen. Staten richten zich vooral op diefstal van vertrouwelijke of concurrentiegevoelige informatie (cyberspionage). Daarnaast bereiden ze zich ook voor op cyberconflicten. Criminelen richten zich voornamelijk op digitale fraude en informatiediefstal die daarna omgezet worden in harde euro’s of digitale Bitcoins. Het waarborgen van de veiligheid in deze virtuele wereld is inmiddels net zo belangrijk als veiligheid in de fysieke wereld.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de overheid, het bedrijfsleven en de burgers worden beschermd? En dat de cyberwereld voor ons werkt en niet tegen ons? Cyber Security biedt ongekende mogelijkheden. TNO heeft de antwoorden èn de oplossingen. We weten wat anderen niet weten. Ons team scheidt feit van fictie. Ons team doet risicovol onderzoek: high risk, high gain. Waar mogelijk helpen we criminele netwerken plat te leggen.

Cyberwereld

Bij TNO Cyber Security & Resilience, zien we zowel de risico's als de voordelen van de cyberwereld. Wij maken het mogelijk om te profiteren van de kansen van nu en in de toekomst. We debatteren over de juiste onderwerpen en creëren diepgaand, uitgebreid onderzoek en innovatieve oplossingen. Wij maken onze samenleving en economie veilig, veerkrachtig en succesvol. Kortom: We make cyber work for you.

Open sollicitatie?
Nieuws

TNO en financiële dienstverleners lanceren magazine ‘Innovating in cyber security’

15 mei 2017
Op dinsdag 16 mei lanceert TNO in samenwerking met ING, ABN AMRO, Rabobank en Achmea de eerste editie van het magazine ‘Innovating in Cyber Security’. In dit magazine presenteren zij een aantal tastbare... Lees verder

Career: versterk ons team

Job alert

TNO FAVORIETE WERKGEVER TECHNISCHE BRANCHE 2018

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.