‘Bij TNO weten we van aanpakken’

Technici weten hoe het is om een expert te zijn in hun vakgebied. Daarom vertrouwen ze ook op de expertise van anderen. Zo ervaart recruiter Anouk Bos dat in elk geval. En daarom werkt ze zo graag met hen.

Wat is er zo mooi aan het vak van recruiter?

“Ik ben begonnen als recruiter bij een bureau. Daar heb ik het vak geleerd, maar al gauw lonkte de ‘klantzijde’. Bij TNO ervaar ik volop vrijheid om de rol als adviseur te pakken en soms ook gewoon tegen een kandidaat of manager te kunnen zeggen: ‘Ik zou het niet doen, laten we nog even verder zoeken naar een nog betere match.’ Ik werf voor de clusters Nanotechnologie en Solids & Fluids van TNO in Eindhoven. Veel werktuigbouwkundigen kruisen mijn pad, maar ook natuurkundigen, elektrotechnici, computerwetenschappers, noem het maar. Ik werk graag met technici. Omdat zij expert zijn in hún vakgebied, vertrouwen ze op mijn expertise in het vinden van een uitdagende werkkring.”

Hoe ‘pitch’ je TNO bij starters op de arbeidsmarkt?

“Kies je voor TNO, dan kies je voor het beste van twee werelden: de academische en de industrie. Je hebt hier zo veel mogelijkheden om mooie dingen te doen. Daar hoort een steile leercurve bij: in technische en soft skills. Bij TNO is iedereen met een passie voor technologie op z’n plek. Als je graag conceptueel denkt en ook als je meer van de praktische haalbaarheid bent. Als je een ondernemende instelling hebt en weet in welke richting je je wilt ontwikkelen, dan krijg je hier alle kansen voor.”

TNO biedt volop mogelijkheden. Maar dat zeggen toch alle werkgevers?

“Bij TNO is dat echt zo. Dat ervaar ik zelf ook. Voor ik bij TNO ging werken, heb ik een paar jaar als interim-recruiter in het bedrijfsleven gewerkt. De vrijheid die je hebt als zelfstandige is prettig, maar ik kreeg ook het gevoel dat ik stilstond in mijn ontwikkeling. Dat is bij TNO echt anders. In de eerste anderhalf jaar bij TNO heb ik enorme groei doorgemaakt. TNO is groot maar niet log. Als je een goed idee hebt en jouw manager hiervan kunt overtuigen met de juiste argumenten, dan is er veel mogelijk. Dat ervaart iedereen die bij TNO werkt.”

Wanneer heb jij een topdag?

“Ik geniet altijd erg van de ‘get to know TNO’-dagen die we organiseren voor bijna-afgestudeerde technici. Dan zie je TNO op z’n best. Collega’s laten de best kept secrets van TNO zien in al hun diversiteit. Dit is allemaal mogelijk als je bij TNO komt werken. Dan ben ik echt trots op TNO. Ik word ook graag uitgedaagd in mijn werk. Dan ben ik op mijn best. Bijvoorbeeld als ik een gesprek heb met een manager over de groeiambities van zijn afdeling en de expertise die ze hiervoor nodig hebben, zeker als die expertise schaars is op de arbeidsmarkt.”

Wat was jouw grootste uitdaging tot nu toe?

“Dat was het uitbreiden van het automotive-team, dat een technologie ontwikkelt die nog in de kinderschoenen staat. In een half jaar tijd hebben we veertig mensen binnengehaald; een verdubbeling van het aantal experts in dat team. Dat laat zien dat we bij TNO echt van aanpakken weten en enthousiaste mensen aan ons weten te binden.”

Onze recruiters

Job alert

TNO FAVORIETE WERKGEVER TECHNISCHE BRANCHE 2018

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.