‘TNO brengt learning on the job naar een nieuwe dimensie’

Nergens staan inhoudelijke groei en persoonlijke ontwikkeling zo hoog in het vaandel als bij TNO, vindt recruiter Ferry Leeflang. Daarom werkt hij hier zélf ook zo graag.

Waarom ben je recruiter geworden, en waarom bij TNO?

“Mijn eerste baan na mijn studie Bedrijfskunde was junior Oracle consultant bij Capgemini. Ik ben daar snel doorgegroeid naar de rol van recruitmentconsultant en was meteen verslingerd aan dit nieuwe werkveld. Bij de rijksoverheid ben ik al snel de arbeidsmarktcommunicatiekant opgegaan. Ik werkte een paar jaar op vooral strategisch en tactisch niveau toen ik besefte dat ik kennis van de operationele recruitmentprocessen miste. Ook verlangde ik ernaar om midden in de hectiek van een dynamische organisatie te staan. Om aan de slag te gaan met moeilijk vervulbare vacatures, nauw contact te onderhouden met managers, en kandidaten goed door het recruitmentproces te begeleiden. Voor een recruiter is TNO de perfecte werkomgeving: we hebben hier alles in huis, van recruitmentmarketing tot succesvolle onboarding van kandidaten.”

Wat herinner jij je nog van jouw eigen sollicitatie bij TNO?

“Het was bijzonder om aan de andere kant van de tafel zitten, maar ik had meteen een klik met de recruiter. Nog steeds is zij een van mijn beste vrienden. Ik heb toen bewust gekozen voor de ontwikkelingsmogelijkheden bij TNO en de breedte van de functie met alle uitdagingen die hierbij horen. Ook het hoge kennisniveau van de kandidaten spreekt me aan, evenals de complexiteit en diversiteit van het werk van TNO.”

Hoe ‘pitch’ je TNO bij starters op de arbeidsmarkt?

“Nergens staan inhoudelijke groei en persoonlijke ontwikkeling zo hoog in het vaandel als bij TNO, daar ben ik van overtuigd. TNO brengt learning on the job naar een geheel nieuwe dimensie: er is hier zo veel kennis en ervaring. We hebben bijvoorbeeld hoogleraren bij ons werken en experts op de meest baanbrekende technologieën. Maar bovenal: alles was wat we bij TNO doen, heeft een grote maatschappelijke impact. Van de kennis die we hier ontwikkelen en toepasbaar maken, wordt de wereld steeds een stukje beter.”

Wanneer heb jij als recruiter een topdag?

“Als ik veel ballen omhoog moet houden en er in slaag om resultaten te boeken. Zoals een lastig te vervullen vacature, waarvoor ik dan toch de perfecte kandidaat vind. Ik werf mensen voor het aandachtsgebied Defensie & Veiligheid en ICT’ers in het bijzonder. Schaarse doelgroepen met wie ik graag in contact kom zijn kandidaten met een informatica-achtergrond, elektrotechnici en artificial intelligence-experts, voor heel TNO. Daarnaast adviseer ik als recruitmentmarketeer onze communicatie-experts bij het opzetten van wervingscampagnes. Zo divers als TNO is, is ook mijn gemiddelde werkdag.”

Heb je nog een gouden tip?

“Kom je uit één van mijn schaarse doelgroepen? Maak een job alert aan en neem contact met me op, of stuur een open sollicitatie! Het is eeuwig zonde als je een loopbaan bij TNO niet op z’n minst in overweging neemt.”

Onze recruiters

Ontmoet TNO bij de PhD-Day – bezoek de website

Job alert

TNO FAVORIETE WERKGEVER TECHNISCHE BRANCHE 2016

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.