‘Bij TNO vinden we jouw ontwikkeling belangrijk’

Eén vraag kun je gegarandeerd verwachten als je een sollicitatiegesprek hebt met TNO-recruiter Foske Smith: Waar wil jij over vijf jaar staan in je carrière en hoe kunnen wij jou daarbij helpen?

Wat herinner jij je nog van jouw eigen sollicitatie bij TNO?

“Mij is vooral het gesprek bijgebleven waarin mijn – inmiddels – collega Ferry me vroeg welke ontwikkeldoelen ik voor mezelf had gesteld. Dat vond ik een hele prettige vraag. Het maakte duidelijk dat TNO mijn ontwikkeling belangrijk vindt. Nu ik zelf de gesprekken namens TNO voer, merk ik dat kandidaten soms opkijken van deze vraag. Dan vertel ik waarom we het belangrijk vinden. Dat het niet erg is als je je toekomst niet tot in detail hebt uitgestippeld, maar dat we wel benieuwd zijn naar waar je jezelf over een paar jaar ziet, en dat we je daar graag bij willen helpen.”

Wanneer wist je: ik wil HR professional worden?

“Een van mijn eerste werkgevers was het ministerie van Economische Zaken. Ik was er voorzitter van het jong professional netwerk JongEZ. Dit betekende dat ik aanwezig was bij managementoverleg op het gebied van HR. Er was een grote reorganisatie gaande en ik wilde me er sterk voor maken dat iedereen, dus ook jong talent, gelijke kansen kreeg. Jonge, ambitieuze talenten heb je nodig om je als organisatie te kunnen blijven ontwikkelen. Ook als recruiter bij TNO kan ik me hier dagelijks voor inzetten.”

Waarom bij TNO?

“Het hoge kennisniveau van mijn collega’s spreekt me enorm aan, en ook dat je als recruiter vanaf de zijlijn meebouwt aan innovatie. Ik leer elke dag over de nieuwste innovaties. Ik heb Bewegingswetenschappen in Maastricht gestudeerd. Dat ik bij TNO de werving en selectie voor Life Science toebedeeld kreeg, was geweldig. Daarnaast werf ik voor diverse technische afdelingen en heb ik, net als mijn collega-recruiters, een ‘schaarse doelgroep’: econometrie en wiskunde in mijn geval.”

Hoe ‘pitch’ je TNO bij starters op de arbeidsmarkt?

“TNO is innoveren, alles wat we doen is vernieuwend. Als iets al bestaat, hoeven wij het niet meer uit te vinden. De mensen hier zijn voortdurend op zoek naar oplossingen waar de wereld beter van wordt, en staan daarbij altijd voor elkaar klaar. Dat is belangrijk, want innoveren doe je nooit alleen. Er is zo veel kennis aanwezig bij TNO. Dat ene stukje expertise dat je nog zocht, vindt je geheid bij een collega.”

Wat is het mooie aan jouw vak?

“In mijn werk krijg ik elke dag weer de kans om boeiende mensen te leren kennen. Mensen van wie ik hoop dat ze bij TNO passen en andersom. Daar ga ik altijd blanco in, want niemand is hetzelfde. TNO is groot en divers, het is voor mij elke keer weer een uitdaging om in korte tijd te weten te komen welke type nieuwe kandidaat het team precies nodig heeft. Dat maakt dat ik nog lang niet ben uitgekeken bij TNO.”

Onze recruiters

Job alert

TNO FAVORIETE WERKGEVER TECHNISCHE BRANCHE 2017

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.