‘Soms zoek je een specialist waarvan je weet dat er maar één of twee van zijn’

Als Kim Dielwart over haar baan bij TNO vertelt, gaan haar ogen glimmen. Ze houdt van haar vak, zoals alle specialisten die bij TNO werken dat doen.

Waarom hou je zo van je werk?

"Ik vind het mooi om te zien hoe door de juiste mensen bij elkaar te brengen een team kan ontstaan dat tot grootse dingen in staat is en waarin iedereen maximaal tot zijn recht komt. Daaraan werk ik als recruiter graag mee, helemaal in een hightech organisatie waar de slimste 1 procent van de beroepsbevolking werkt en waar innovatie vooropstaat. Soms zoek je een specialist waarvan je weet dat er maar één of twee van zijn. Als je die kunt overtuigen om voor TNO te kiezen, is dat natuurlijk geweldig."

Hoe overtuig je iemand dat TNO de beste werkgever is?

"In de academische wereld en het bedrijfsleven zit je vaak in het keurslijf van één specifiek onderzoek of werkveld. Dat is bij TNO totaal anders: hier ben je betrokken bij uiteenlopende onderzoeksprojecten die hun toepassing vinden in industrieën als de hightech industrie, ruimtevaart, olie en gas, biomedische en nog veel meer. We hebben hier ook Early Research Programs, waarin we kennis ontwikkelen waarvan we verwachten dat ze op de langere termijn een grote maatschappelijke en economische impact hebben. Je hebt bij TNO veel vrijheid om onderzoek te doen en aan projecten te werken die het beste bij jou en jouw ambitie passen en waarvan je verwacht dat ze ten grondslag liggen aan een nieuwe innovatieve doorbraak."

In hoeverre ben je zelf thuis in techniek?

"Op de middelbare school was ik goed in natuurkunde en nieuwsgierig om te leren hoe de wereld in elkaar steekt. Als ik met collega’s door de laboratoria loop en daar al die instrumenten zie die TNO aan het ontwikkelen is, of me in een blauw pak hijs om een kijkje te nemen in de clean rooms, dan komt de mini-nerd in me naar boven. Natuurlijk kan ik nooit tot in detail begrijpen waar de specialisten zich mee bezighouden, dit is simpelweg niet mijn vakgebied. Dankzij hun gepassioneerde en heldere uitleg weet ik wel in hoofdlijnen waar zij mee bezig zijn. Zij nemen mij geduldig mee in de voor hun dagelijkse, maar voor mij uitzonderlijke en bewonderenswaardige werkzaamheden en uitvindingen. Het mooie is dat zij mij ook als expert zien in mijn vakgebied. Dat alles maakt dat ik dankbaar werk doe en dat ik als recruiter echt kan bijdragen aan het succes van TNO."

Waar kijk je bij kandidaten naar, behalve het cv?

"Zelfontwikkeling, dat is één. Het vermogen om naar jezelf te kijken en te zien waar jouw mogelijkheden, maar ook jouw grenzen liggen. Daarnaast vind ik visie en ondernemerschap belangrijk: welke kansen zie je voor jouw vakgebied weggelegd en hoe ga jij hieraan bijdragen? En last but not least passie en gedrevenheid: mensen die echt van hun vak houden, zijn inventief, creatief en altijd bereid een stapje extra te zetten voor de wetenschap."

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.