“Ik heb misschien wel de vrolijkste baan die er bestaat”

Lara Hagendoorn werft jong talent voor TNO. Haar functie, campus recruiter, is nieuw en Lara heeft hem deels zelf vormgegeven. Dat kan bij TNO.

“Jong talent is belangrijk voor TNO. TNO’ers die net van de universiteit komen, hebben een frisse blik en komen mogelijk met verrassende inzichten, wat zorgt voor een mooie mix met onderzoekers met een bak aan ervaring. Voorheen namen mijn collega-recruiters het campusgedeelte voor hun rekening, naast het binnenhalen van meer ervaren onderzoekers. Nu is dit geconcentreerd in één functie, die van campus recruiter.”

Jong talent

“Mijn belangrijkste taak is een campus recruitment-strategie neerzetten voor de verschillende vakgebieden waarin we mensen zoeken. Welk jong talent hebben we komend studiejaar nodig? En hoe gaat het ons lukken – ondanks de schaarste – om precies dat talent te vinden dat TNO nodig heeft? Daarnaast neem ik een deel van de recruitment van jong talent op me.”

Klaar voor een volgende stap

“Na mijn studie Personeel en Arbeid ben ik gaan werken op de afdeling HR Services van TNO. Hier heb ik zes jaar gewerkt toen de functie van campus recruiter op mijn pad kwam. Precies op het moment waarop ik dacht: het wordt tijd om mezelf door te ontwikkelen; en dan ook nog binnen TNO, waar ik met zo veel plezier werk. Ideaal dus. Wat de functie extra aantrekkelijk maakte, is dat ik hem deels zelf mocht vormgeven. Dat is echt TNO. Ook onderzoekers ervaren deze vrijheid.”

Alleen maar enthousiaste mensen

“In de selectiegesprekken let ik uiteraard op de harde skills, maar de juiste kandidaat bij de juiste functie vinden is ook een kwestie van gevoel. Ik heb het voordeel dat ik al lang bij TNO werk en ik veel jonge onderzoekers ken. Als ik met hen events organiseer of bezoek waar we TNO over het voetlicht willen brengen, bijvoorbeeld bij studieverenigingen, dan valt me altijd weer op hoe bevlogen ze zijn. Eigenlijk ontmoet ik in mijn werk alleen maar enthousiaste mensen: TNO’ers die trots zijn op hun werk en potentiële TNO’ers die graag verder willen in het vakgebied waarvan ze zo houden. Misschien heb ik wel de vrolijkste baan die er bestaat.”

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.