“Een stage bij TNO is een mooie kans”

Van haar eigen stage weet Sophie Plas nog hoeveel ze er heeft geleerd door volwaardig mee te draaien in een project. Dat wenst de stagecoördinator ook de studenten toe die bij TNO aan de slag gaan.

“Van TNO het beste stagebedrijf van Nederland maken: dat is mijn belangrijkste doel. Stagiairs zijn belangrijk voor TNO omdat ze nieuwe kennis en inzichten meebrengen. Bij TNO leer je niet alleen veel tijdens de stage, je kunt je ook oriënteren op een mogelijke carrière bij TNO. Hiervoor is het belangrijk dat we weten wat onze stagiairs doen en waar in de organisatie ze het best tot hun recht komen. Dat managers hun ervaringen met stages en stagiairs uitwisselen is dus belangrijk, want het kan zo maar zijn dat een student die nu een stageopdracht doet voor de unit Healthy Living ook heel hard nodig is bij Defence, Safety & Security.”

Vierhonderd stagiairs

“TNO heeft zo’n vierhonderd stagiairs per jaar. Studenten weten dat we hier gave stageopdrachten hebben. Je onderzoek komt niet op de plank te liggen; je levert echt een bijdrage aan een onderzoeksproject en daarmee beteken je dus ook iets voor de maatschappij. Van mijn eigen stage weet ik nog hoe fijn het is als je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om je opdracht tot een goed einde te brengen. Dat is ook iets wat TNO zijn stagiairs te bieden heeft. Je draait volwaardig mee in een onderzoeksproject. Je werkt in een multidisciplinair team, doet veel onderzoekservaring op en krijgt echt een goede indruk van hoe het is om bij TNO te werken.
Verreweg de meeste stageopdrachten hebben we te bieden aan wo-studenten die ervaring willen opdoen in onderzoek en hun thesis bij ons schrijven. We hebben ook meeloopstages voor hbo’ers en mbo’ers.”

Match met TNO

“Bij het vinden van stagiairs zoeken we niet alleen naar een goede match met de stageopdracht, maar zeker ook met TNO. Het is een mooie kans om te verkennen of ze goed bij TNO passen, ook als ze eenmaal zijn afgestudeerd en een baan zoeken. Veel talentvolle TNO’ers zijn hier ooit als stagiair begonnen. Ik ben blij dat ik daar als stagecoördinator een bijdrage aan kan leveren.”

Onze recruiters

Job alert

TNO FAVORIETE WERKGEVER TECHNISCHE BRANCHE 2018

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.