De diverse mogelijkheden voor Natuurkundigen bij TNO

Natuurkundigen werken bij TNO aan geavanceerd onderzoek. Ze genereren oplossingen voor echte maatschappelijke problemen, zoals met 3D nanotechnologie of Quantum Computing. De resultaten van het onderzoek worden ingezet door overheid of bedrijven.

Onze natuurkundigen werken aan een breed scala van projecten. Verschillende voorbeelden zijn:

  • 3D nanomanufacturing, om toekomstige massaproductie van 3D nano-elektronische apparaten mogelijk te maken;
  • Dutch Optics Centre, een samenwerking tussen de TU Delft, TNO en het MKB op het gebied van high-tech optische en opto-mechanische producten en gereedschappen;
  • QuTech, een samenwerking tussen de TU Delft en TNO die zich richt op de ontwikkeling van een kwantumcomputer en een veilig kwantuminternet;
  • GAIA, dat wetenschappelijke waarnemingen van het heelal maakt en spectaculaire gegevens levert;
  • ITER: de ontwikkeling van een zichtbare en infrarode camera voor toepassing in de kernfusiereactor ITER;
  • EBL2, waarin een nieuwe experimentele belichtings- en analysefaciliteit wordt gebouwd om door EUV-straling veroorzaakte effecten op EUV-optica en maskers experimenteel te kunnen onderzoeken.
  • Bionanotechnologie: onderzoek en ontwikkeling op het grensvlak van nanotechnologie en biologie, van biologisch-geïnspireerde computer chips tot nanopore technologie voor biomolecuul analyse.

Al onze experts werken aan verschillende projecten met deskundigen uit andere disciplines binnen TNO, zoals scheikundigen, materiaalkundigen, biologen, optische ingenieurs, civiel ingenieurs, en ook met klanten en partners. Onze natuurkundigen werken met en voor verschillende opdrachtgevers, zoals overheden, het MKB, grote bedrijven (zoals ASML, Iter consortium en Carl Zeiss), service providers, en niet-gouvernementele organisaties. Je werkt altijd aan nieuwe kennis en betere producten.

Als natuurkundige bij TNO heb je een ondernemende mentaliteit en werk je aan verschillende projecten tegelijk. Je kunt je eigen interesses ontdekken en ontwikkelen in een richting die je zelf kiest. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in een richting die past bij je capaciteiten, interesse en keuzes.

Get to know TNO!
Expertise

Optics

Monitoren van de gasconcentratie in de atmosfeer, ontwikkelen van de quantum computer, ontwikkelen van mobiele telefoonchips, non-invasieve glucosemetingen door diabetici: in al deze toepassingen en in... Lees verder
Expertise

Opto-mechatronics

TNO's afdeling opto-mechatronica ontwerpt, realiseert en test mechatronische systemen voor optische toepassingen waarbij extreme stabiliteit, uiterst nauwkeurige en snelle beweging, en / of gebruik in... Lees verder

TNO en jouw studie

Job alert

TNO FAVORIETE WERKGEVER TECHNISCHE BRANCHE 2018

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.